Brann skal til Serbia eller Slovakia

Brann-trener Lars Arne Nilsen, kaptein Vito Wormgoor og Fredrik Haugen skal ut i europaligakvalifisering ui juli. (Foto: Arne Ristesund)

Brann-trener Lars Arne Nilsen, kaptein Vito Wormgoor og Fredrik Haugen skal ut i europaligakvalifisering ui juli. (Foto: Arne Ristesund)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Brann trakk vinneren av oppgjøret Vojvodina (Serbia) og Ruzomberok (Slovakia) i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen.

DEL

Mandag ettermiddag trakk UEFA kvalifiseringen til Europaligaen. Brann var useedet til 2. runde av trekningen, der det ble klart at Lars Arne Nilsens mannskap skal møte vinneren av 1. kvalifiseringsrundekampen mellom Vojvodina (Serbia) og Ruzomberok (Slovakia)

Kampene spilles 13. juli og 20. juli. Brann begynner borte. Vojvodina, som er Serbias eldste toppklubb, endte på 3.-plass i den serbiske serien denne sesongen. Det samme gjorde slovakiske Ruzomberok i sin hjemlige serie.

Har mistet viktige spillere

Serberne som kommer fra byen Novi Sad, er favoritter i møte med slovakene. Vojvodinas toppscorer og største stjerne denne sesongen var Filip Malbasic. Han endte på tredjeplass på toppscorerlistene i den serbiske toppligaen med 13 mål. 24-åringen har en fortid i blant annet tyske Hoffenheim.

Vojvodina har også mistet en av sine viktigste spillere. Midtbanespilleren Aleksandar Palocevics kontrakt med laget er gått ut, og 23-åringen har ikke skrevet en ny kontrakt.

Ruzomberoks store spiller sist sesong var tsjekkeren Jakub Mares med sine 14 mål, til alt hell for Brann er han solgt til Slovan Bratislava, og dermed slipper Lars Arne Nilsens menn denne farlige spilleren. Klubben har også tidligere Rosenborg-spiller Marek Sapara i stallen. 34-åringen har spilt få kamper for klubben sist sesong, på grunn av skader.

De to lagene barker sammen 29. juni og 6. juli. Etter dette vet vi altså nøyaktig hvor Brann må reise 13. juli.

Soltvedt: – Kan bli overrasket

Branns sportssjef, Rune Soltvedt, beskriver trekningen som «forventet». Han lar seg ikke lure av at det kan være vanskelig å uttale navnene på lagene helt rett.

– Dette er toppklubber fra nasjoner som er kjente for å utvikle gode fotballspillere. Så tror vi selvsagt at det er mulig for oss å komme videre. Men det hadde jeg sagt uansett om det ble Galatasaray eller disse!

– I slike trekninger er det ofte lag vi ikke kjenner så godt til. Nå må vi bli mer kjent med dem og kartlegge dem. Det vi vet, er at de er i samme båt som oss. Man kan bli overrasket over nivået, og det er utfordringen, påpeker Soltvedt.

– Hvordan går dere frem for å øke kjennskapen deres til disse lagene?

– Det må vi legge en plan på. I dag handler det om Stabæk-kampen, men det må være å knytte kontakter, og det har vi rundt omkring. Jeg regner med at vi skal bli så godt kjent vi kan, svarer sportssjefen.

To norske lag til Nord-Irland

Odd og Haugesund har trukket Ballymena United FC og Coleraine FC fra Nord-Irland som motstandere i første kvalifiseringsrunden til Europaligaen.

Både Odd og Haugesund trakk det som kan kalles overkommelig motstand i den første kvalifiseringsrunden til Europaligaen.

– Vi er fornøyde. Det er et spennende land. Vi ønsket bortekamp først, men uansett, vi er seedet og skal slå det laget, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til NTB.

– Jeg aner ikke hva vi møter, sier Haugesund-trener Eirik Horneland til NTB.

Horneland sier han ikke kjenner til nordirsk fotball annet en fra da han var trener for G19-landslaget, men regner med de møter fysisk fotball og et godt kollektiv.

Rosenborg til Irland

Rosenborgs første hinder på veien mot gruppespill i mesterligaen i fotball blir irske Dundalk.

Det ble klart etter at mesterligatrekningen for menn ble foretatt i sveitsiske Nyon mandag.

Trønderne går inn i 2. kvalifiseringsrunde som seedet lag, noe som betyr at de unngår de antatt hardeste motstanderne.

Skulle Rosenborg ta seg videre venter tøffere motstand. Som useedet lag i runde tre kan Kåre Ingebrigtsens mannskap møte lag som Celtic, FC København, FC Salzburg, APOEL og Ludogorets.

Med tap i den 3. kvalifiseringsrunden går Rosenborg til playoff til Europaligaen – med seier tar de seg til den 4. kvalifiseringsrunde, som er siste hinder før mesterligaens gruppespill. Taper de her går Rosenborg rett inn i Europaligaen.

Artikkeltags