Brann snytt for straffe?

  Av og
  Artikkelen er over 2 år gammel

  Brann var det førende laget, men klarte aldri å hente opp Lillestrøms 1-0-ledelse.

  DEL

  Lillestrøm – Brann 1-0:Etter svakt keeperspill av Piotr Leciejewski tok Lillestrøm tok ledelsen med Erling Knudtzon like før pause. Brann var det beste laget i 1.omgang og fikk til en skikkelig sluttspurt i kampens ti siste minutter. Fire minutter på overtid ble trolig Sivert Heltne Nilsen og Brann snytt for straffe.

  – Det var en jevn match. Vi er uheldig som slurver på 1–0. Det er surt. Vi henger godt med i kampen. Vi må bli litt hvassere og offensivt. Det er der skorter. Vi må ha tre poeng på 16. mai, sier Branns Daniel Braaten til TV2.

  Lars Arne Nilsen var ikke i særlig godt humør etter tapet.

  – Det er surt. Vi har enn nok sjanser. Det gikk ikke vår vei. Vi er bra mot slutten og har et godt trykk på dem de siste ti minuttene. Vi er skuffet, sa Brann-treneren rett etter kampslutt til TV2.

  Best i 1. omgang

  Starten på kampen var som forventet. Brann lå dypt og kompakt, og Lillestrøm klarte ikke å skape noe som helst.

  Kampens første mulighet var det Brann som kom med. Etter at de hadde etablert et trykk på Lillestrøms banehalvdel, vant bergenserne en corner etter 14 minutter. Ruben Kristiansen slo et hardt og presist innlegg på bakerste stolpe, og der kom Branns costaricanske midtstopper Bismar Acosta flygende. Han fikk hodet på ballen, men fikk ikke styrt headingen på mål, men like til side for mål. Der var det ikke mye om å gjøre for Brann tok ledelsen.

  Sjansen ble starten på en god Brann-periode. Rødtrøyene så mer og mer til ballen, og besøkte Lillestrøms-banehalvdel hyppigere og hyppigere.

  Det ble likevel ikke mye sjanser ut av det.

  Etter 28 minutter kom Fredrik Haugen til et småfarlig skudd fra vel 20 meter – etter fint Brann-spill, men minuttet senere var hjemmelaget svært nære å ta ledelsen.

  Stolpeskudd fra LSK

  Vadim Demidov var for hissig i ryggen på Fred Friday og pådro seg frispark imot og gult kort. Malaury Martin slo en god dødball fra kanten og i feltet var det Erling Knudtzon som raget høyest. Fra elleve meter headet han mot hjørnet. Piotr Leciejewski strakte seg så lang han var. Heldigvis for Brann spratt ballen i stolpen og ut.

  Dobbeltsjanse til Brann

  Etter 40 minutter fikk Brann en svær dobbeltsjanse. Steffen Lie Skålevik og Mads Hvilsom kombinert fint, og dansken – som fortsatt ikke har fått hull på byllen i Brann-drakten – kom seg fri i 16-meteren. Fra skrått hold banket han til, men rett på Arnold Origi i Lillestrøm-målet. Returen gikk rett til Skålevik, som også banket til, men også hans avslutning gikk rett på Origi.

  Der burde Brann tatt ledelsen. I stedet skulle det bare gå tre minutter før det smalt i den andre enden.

  En passiv Amin Nouri lot Bassel Jradi skyte fra 16 meter. Avslutningen fra vel 16-meter var av det svake slaget, men Leciejewski måtte gi retur. Polakken slo ballen rett i beina på Erling Knudtzon, som enkelt kunne trille ballen i det åpne målet.

  Kampfakta

  Lillestrøm - Brann 1-0 (1-0)

  Åråsen. Eliteserien menn, 10. runde. 5317 tilskuere. Dommer: Ken Henry Johnsen, Husøy og Foynland IF. Gult kort: Vadim Demidov, Fredrik Haugen og Bismar Acosta, Brann.

  1-0: Erling Knudtzon (43)

  Lillestrøm (4-4-2): Arnold Origi - Simen Kind Mikalsen, Marius Amundsen, Frode Kippe (Michael Jakobsen fra 46), Håkon Skogseid - Basel Jradi, Malaury Martin (Mohamed Ofkir fra 76), Marius Lundemo, Bonke Innocent - Erling Knudtzon (Jørgen Kolstad fra 90), Fred Friday

  Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski - Amin Nouri, Bismar Acosta, Vadim Demidov, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen (Kristoffer Larsen fra 86), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen - Mads Hvilsom (Erik Huseklepp fra 63), Steffen Lie Skålevik (Azar Karadas fra 70), Daniel Braaten.

  Svak start på 2. omgang

  Like før pause fikk Vadim Demidov en fin mulighet til å utligne, men avslutningen ble for svak.

  Dermed gikk kanarifuglene til pause med en litt ufortjent 1-0-ledelse.

  Brann tok opp jakten på en utligning i 2. omgang, og allerede tre minutter ut i omgangen fikk Kristoffer Barmen en gyllen sjanse. Steffen Lie Skålevik og Fredrik Haugen kombinerte fint på høyrekanten, og det hele endte med at Haugen slo et nydelig innlegg som fant hodet til Barmen. Barmen er ikke kjent for sin målteft, og bergenserens heading gikk like til side for mål. Der burde 22-åringen ha utlignet!

  Acosta må stå over 16. mai-kampen

  Jakten på utligning ga Lillestrøms superspiss Fred Friday, og etter 51 minutt nigerianeren fritt spillerom mot Leciejewski. 20-åringen, som har scoret åtte mål til nå denne sesongen, satte derimot ballen svakt til side for mål.

  Bismar Acosta fikk gult kort for en sen takling i oppbyggingen til sjansen, noe som betyr at costaricaneren må stå over 16-maifesten på Stadion.

  Friday-sjansen ble starten på en god Lillestrøm-periode.

  Karadas kom inn

  Etter 62 minutter gikk Mads Hvilsom nok en gang målløs av banen. Inn kom Erik Huseklepp.

  20 minutter før slutt tydde også Brann-trener Lars Arne Nilsen til Azar Karadas – som erstattet matchvinneren fra Start-kampen, Steffen Lie Skålevik.

  Da var det Lillestrøms tur til å legge seg lavt og kompakt, og Branns angrep stoppet stort sett opp foran kanarifuglenes 16-meter. Innleggene fant ikke Karadas heller.

  Nesten for Nouri

  Brann-spillerne ble tydelig frustrerte ettersom den store sluttspurten uteble, og det toppet seg da Fredrik Haugen fikk gult kort for å sparke vekk ballen etter at han ikke fikk corneren han ønsket seg.

  I 83 minutt kom Brann endelig til en stor sjanse. Haugen hælsparket gjennom til Huseklepp, men sistnevnte ble taklet i siste liten. I stedet gikk ballen til Nouri, som banket til med en markkryper mot stolperoten. Lillestrøm-keeper Origi vartet opp med en mesterlig redning og fikk avverget til corner.

  Det ble faktisk starten på en liten sluttspurt. Først fikk innbytter Kristoffer Larsen sjansen på frispark fra 25 meter, men avslutningen gikk rett i muren. På de påfølgende minuttene kom Karadas til to headinger i Lillestrøms felt. Begge gangene kom han ikke nok over ballen, men i det vi rundet 90 minuttet hadde hjemmelagets forsvarsrekke til tider panikk.

  Snytt for straffe?

  Fire minutter på overtid gikk Sivert Heltne Nilsen over ende i Lillestrøms 16-meter. Brann-spillerne ropte på straffe, men dommeren lot spillet gå. Reprisene viser at Håkon Skogseid løp ned/dyttet Heltne Nilsen, og det spørs om ikke Brann ble snytt for et straffespark der.

  Nærmere en utligning kom Brann aldri, og dermed endte det med et nytt 0-1-tap på bortebane. Brann har kun scoret ett mål på sine fire siste bortekamper, totalt ni mål på sine ti kamper.

  Med sine 17 poeng ligger likevel Brann fortsatt på øvre halvdel med sine 17 poeng.

  Artikkeltags