Brann vant sin fjerde strake hjemmeseier

Her stanger Heltne Nilsen inn mål for Brann i kampens 47. minutt.

Her stanger Heltne Nilsen inn mål for Brann i kampens 47. minutt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Brann nekter å slippe inn mål på hjemmebane.

DEL

Brann - Stabæk 1-0: Brann-trener Lars Arne Nilsen gjorde tre forandringer på laget som tapte 0-1 borte mot Lillestrøm.

Erik Huseklepp, som ikke har startet en kamp siden 0-3 tapet mot Rosenborg for en måned siden, erstattet Mads Hvilsom. Jakob Orlov var også tilbake fra skade og erstattet Steffen Lie Skålevik på spissplass. Jonas Grønner erstattet en suspendert Bismar Acosta i midtforsvaret.

Med solskinn og fulle tribuner lå alt til rette for en storstilt fest dagen før dagen, men Stabæk holdt på å bli festbrems før det hele hadde kommet skikkelig i gang.

Nær sjokkstart fra gjestene

Stabæk-ving Ernest Asante er den kjappeste spilleren i eliteserien, og etter to minutter viste han at Brann har tempoproblemer i forsvaret. Brann-forsvaret sto høyt etter et angrep, og Asante headet like godt til seg selv i bakrom. Brann-kaptein Vadim Demidov hadde flere meters forsprang, men hadde ikke sjanse mot hurtigtoget fra Ghana. Heldigvis for Demidov og resten av Bergen, sto keeper Piotr Leciejewski frem med en fin benparade.

Kampfakta

Brann – Stabæk 1-0 (0-0)

Eliteserien menn. Stadion, 17 686 tilskuere.

Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar.

Gult kort: Birger Meling, Stabæk.

1-0: Sivert Heltne Nilsen (47.)

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski - Amin Nouri, Jonas Grønner, Vadim Demidov, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Remi Johansen fra 86.) - Daniel Braaten, Jakob Orlov (Mads Hvilsom fra 76.), Erik Huseklepp (Steffen Lie Skålevik fra 69.).

Stabæk (4-4-1-1): Mande Sayouba - Daniel Granli, Morten Skjønsberg, Nicolai Næss (Jeppe Actander-Moe fra 35.), Birger Meling - Ernest Asante, Cole Grossman (Alexander Davey fra 77.), Kamal Issah, Moussa Ndjie - Luc Kassi (Ohi Omoijuanfo fra 53.) - Agon Mehmeti.

Etter den forrykende starten, roet kampen seg kraftig ned. Stabæk så mest til ballen, mens hjemmelaget nesten virket litt nervøse og så litt handlingslammet ut offensivt.

Nesten fra Heltne Nilsen

Etter 15 minutter var likevel Brann svært nære å ta ledelsen. Fredrik Haugen slo en innoverskrudd corner og i feltet fikk Sivert Heltne Nilsen hodet på ballen. Ballen var på vei inn i nettet foran den røde veggen, men med nød og neppe fikk Stabæk-keeper Mande Sayouba en fot på ballen.

Brann har ikke sluppet inn mål på sine fire første kamper på hjemmebane, men etter 29 minutter holdt de å skitne til fine statistikken for egen maskin.

Kommentar: At du er verdens hyggeligste fyr gir deg ikke rett på ny Brann-kontrakt (BA+)

Les også: Huseklepp vil ha hjertet i Brann, selv om han ikke får ny kontrakt(BA+)

Holdt på å kløne det til

Jonas Grønner og Vadim Demidov i tospann skjermet ballen tilbake til Leciejewski, men på 16-meter-streken valgte polakken å klarere rett i Stabæk-spiss Agon Mehmeti. Heldigvis klarte Demidovs lange tå å hindre Mehmeti fra å dytte ballen i det tomme målet.

1. omgangen var veldig tam, men etter 35 minutter produserte Brann til da kampens beste angrep. Erik Huseklepp og Ruben Kristiansen kombinerte fint, og sistnevnte fant Jakob Orlov i feltet med et hardt og presist innlegg. Den harde headingen gikk like over tverrligger og landet på nettaket.

Nærmere kom aldri Brann, og dermed gikk lagene til pause med 0-0 etter et langt gjesp av en omgang.

(Artikkelen fortsetter under) 

  Lars Arne Nilsen mener det er en drøm å oppleve seier på Stadion 16. mai.

  Stanget Brann i ledelsen

  Om 1. omgang var kjedelig, fikk Brann en pangstart på den andre. I 1. omgang var Sivert Heltne Nilsen nære på å stange i Brann i ledelsen etter en Fredrik Haugen corner. To minutter ut i den neste omgangen skulle trenersønnen endelig lykkes. Han knuste alle i luften og stanget inn sin første Brann-scoring – til øredøvende jubel på et fullsatt Stadion.

  Målet gjorde tydeligvis godt, for i minuttene etter scoringen var Brann helt klart det førende laget.

  Brann klarte likevel aldri å utnytte euforien etter scoringen, og Stabæk jobbet seg inn igjen i kampen.

  Etter 58 minutter ladet kaptein Morten Skjønsberg kanonen fra langt hold. Hele Stadion forventet et vådeskudd, men kapteinen fikk bra klem på ballen og skuddet traff tverrliggeren bak Leciejewski.

  Erik Huseklepp spiller for ny kontrakt i Brann-trøyen, men ble ikke mye involvert i kampen, og ble erstattet av Steffen Lie Skålevik etter 69 minutter.

  Seks minutter senere kom dansken Mads Hvilsom inn for Jakob Orlov.

  Monsterløp av Braaten

  Brann styrte banespillet på dette tidspunktet, og man satt med en følelse av at bergenserne var nærmere 2-0 enn Stabæk var en utligning. Den store sluttspurt lot i hvert fall vente på seg.

  Etter 79 minutter la Daniel Braaten ut på et voldsomt raid. Han vippet ballen over to forsvarere og brøytet seg rom inn i Stabæks 16-meter. Det hele endte med at han gikk i bakken med et brak, og hele Stadion gaulet på straffe. De ble ikke bønnhørt av dommer Svein Oddvar Moen, og det var kanskje like greit.

  Kontrollert og kynisk

  Stabæk kom aldri særlig nære en utligning, og Brann kontrollerte inn en fortjent 1-0-seier på en middels dag. Dermed står Brann med fire strake hjemmeseire. På sine fem hjemmekamper står Brann med 13 av 15 mulige poeng, og Lars Arne Nilsens menn har til gode å slippe inn mål på Stadion i eliteserien denne sesongen.

  Artikkeltags