Cupen: Brann møter Åsane

Ruben Yttergård Jenssen og Thomas Grøgåaard vant 6-1 mot Arna-Bjørnar i forrige runde.

Ruben Yttergård Jenssen og Thomas Grøgåaard vant 6-1 mot Arna-Bjørnar i forrige runde. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Cupoppsettet for den andre runden er klart.

DEL

Mandag formiddag ble oppsettet for neste runde klart. Resultatet er at Bergens to 2. divisjonsslag får bryne seg på eliteseriemotstand.

Åsane tar imot Brann på Myrdal, mens Sotra får besøk av Jostein Grindhaug og Haugesund.

Fyllingsdalen møter Nest-Sotra på Varden.

Byderbyet mellom Åsane og Brann spilles 23. mai, men de resterende cupkampene avvikles dagen før.

– Det er en drømmetrekning for oss, både sportslig og publikumsmessig. Det er absolutt riktig tid for oss å få Brann nå, sier Åsane-trener Morten Røssland, som allerede etter 1. runde meldte at «får vi Brann, så slår vi dem».

Utpeker Åsane som favoritter

– Vi må selvfølgelig ha en god dag, og de må kanskje ikke ha sin beste dag, så ærlig må jeg være. Men hvis vi leverer på toppnivå, så kan vi by de fleste opp til kamp. Brann skal levere en bra kamp hvis de skal slå oss, sier Røssland.

Rune Soltvedt i Brann sier seg langt på vei enig.

– Jeg tenker vi må være påskrudd for å vinne kampen. Vi vinner ikke kamper mot lag på dette nivået uten å være fullt skjerpet. Han har nok rett i det han sier, så da utpeker vi Åsane som favoritter, ler Soltvedt.

De fleste cupkampene spilles onsdag 22. mai, mens Åsane-Brann spilles torsdag 23. mai. Brann møter Rosenborg søndag 26. mai.

– Vi vet at det er tre kamper i uken i den perioden, så det er greit, sier Soltvedt.

Håper på cupbomben

Tommy Knarvik gleder seg på sin side over å få besøk fra nok et eliteserielag, slik de fikk av Brann i fjor. Denne gang er det altså Grindhaug og Haugesund som kommer.

– Det var jo en gledelig overraskelse. Det blir en tøff utfordring, så klart – og vi hadde trodd det skulle bli et skikkelig lokalderby mellom oss og Nest-Sotra. Men det var tydeligvis ikke «meant to be». Da var et eliteserielag det nest beste, sier Knarvik om oppsettet.

– Har dere sjans?

– Det er absolutt muligheter, det må jeg si! Det vil alltid være nivåforskjeller, men i en kamp kan litt flaks, og kanskje ti prosent «ned» for dem og fem prosent «opp» for oss jevne det ut mer enn mange tror. Man skal ikke tråkke mye feil mot 2.- og 3.-divisjonslag før man sitter i saksen. Vi må bare sørge for å være klare til dyst.

– Så er det penger i kassen for klubben. Det viser at et godt A-lag faktisk kan generere litt inntekter også, humrer Knarvik.

BA kommer tilbake med mer.

Artikkeltags