Daniel Braaten med i Brann-troppen

Daniel Braaten er aktuell for Brann, og blir med til Florida.

Daniel Braaten er aktuell for Brann, og blir med til Florida. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Den tidligere landslagsstjernen blir med Brann til Florida.

DEL

Daniel Braaten (33) skal sammen med prøvespillerne Thomas Drage (23) og Ulrik Flo (27) trene med Brann i to uker i Florida.

Det melder klubben på sine hjemmesider.

Angriperen spilte i Vålerenga i fjor, men står uten kontrakt for 2016. Den aldrende Skeid-gutten har 52 A-landskamper og fire mål for Norge, og har blitt kjent for å variere mellom det geniale og det anonyme både i landslags- og klubbfotball. Braaten har først og fremst spilt på høyrekant eller som spiss de siste årene.

Ett mål i fjor

Braatens karriere skjøt for alvor fart i Skeid, som da spilte i 1. divisjon. Han og Daniel Fredheim Holm ble i tospann kjapt plukket opp av større klubber. For Braatens del bar det til Rosenborg, før Bolton plukket ham opp i 2007. Da hadde han spilt 63 kamper for trønderne og nettet elleve mål på to og en halv sesong. Drage blir med Brann til USA

I Bolton ble han ingen suksess, og franske Toulouse ble neste stopp. Der var han en jevnlig nøkkelspiller fra 2008-2013. Da plukket Ståle Solbakken ham til FC København, før Vålerenga hentet ham gratis før fjorårssesongen.

I 2015 spilte han 22 kamper for Oslo-klubben, hvorav elleve var fra start. Braaten scoret kun ett mål, og står bokført med tre målgivende pasninger.

– Dette er en smart greie, der Daniel får trene med Brann i to uker i flotte forhold i stedet for å trene på østlandet. Så får vi se hva som skjer videre. Det ligger ingen avtaler her, sier Stig Lillejord, som representerer vingen for tiden.

Ville fylle 22-mannskvoten

Sportssjef i Brann Rune Soltvedt sier til BA at han er glad for å fylt opp en 22-mannstropp, akkurat slik han og trenerteamet ønsket hele veien. Det gjør han med tre prøvespillere om bord på flyet som drar lørdag morgen fra Flesland.

– Vi er veldig opptatt av å få mest mulig kvalitetstrening ut av leiren. Vi ville ha 22, og nå har vi lagt til rette for den kvaliteten vi ønsker å ha, sier han når BA spør om Daniel Braatens plutselige Florida-tur.

– Er Braaten i likhet med Drage og Flo aktuell for Brann denne sesongen?

– Jeg har ikke lyst til å gradere spillere etter «aktuell» eller ikke, men sånn som det er nå er denne løsningen både bra for oss og for spilleren. Alle parter vet at det ikke ligger noen garantier for kontrakt her, svarer Soltvedt.

Braaten er kjent som en variabel, offensiv spiller. Han er 33 år, og dermed en mann uten stort videresalgs- eller utviklingspotensiale. Det er kvaliteter Brann ellers ser på som sentrale i spillerjakten.

– Passer Braaten inn i laget til Lars Arne Nilsen?

– Han hadde ikke vært med uten at Lars Arne hadde hatt et ønske om det. I dagens moderne fotball er det mange som spiller til de er eldre enn Daniel er, påpeker han.

Taus Rekdal

Braaten hadde bare en ettårskontrakt med Vålerenga. Da det ble klart at Braaten var ferdig i klubben i høst, nektet Kjetil Rekdal å oppgi hvorfor overfor Dagbladet.

– Vi trenger ikke oppgi detaljene bak alle våre beslutninger i offentligheten. Etter en sammenfattet beslutning, får han ikke fortsette. Om det er på grunn av vær, vind, sommer eller høst, trenger ikke vi å offentliggjøre, svarte VIF-sjefen avisen.

Daniel Braaten har tidligere vært på trening med Lillestrøm i vinter.

Resten av troppen til Florida: Alex Horwath, Piotr Leciejewski, Markus Pettersen – Bismar Acosta, Vadim Demidov, Jonas Grønner, Dani Hatakka, Viljar Vevatne, Ruben Kristiansen, Amin Nouri, Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Erik Huseklepp, Mads Hvilsom, Jakob Orlov, Azar Karadas, Kristoffer Larsen og Steffen Lie Skålevik.

Som tidligere skrevet er ikke Oliver Rotihaug, Fredrik Heggland og Kasper Skaanes med til Florida. Skaanes sliter med en skulderskade, mens Rotihaug trener med Åsane. Heggland er ennå ikke tilbake i full trening etter en kneoperasjon, og vil bli igjen på styrkerommet i Bergen under kyndig oppfølging, melder klubben.

Lorentzen til Tyskland
Håkon Lorentzen (til venstre) blir ikke med til USA, men pakker kofferten og drar til Tyskland de neste ukene. Her på trening i Sotrahallen med Jonas Grønner

Håkon Lorentzen (til venstre) blir ikke med til USA, men pakker kofferten og drar til Tyskland de neste ukene. Her på trening i Sotrahallen med Jonas Grønner Foto:

I tillegg skriver Brann at unggutten Håkon Lorentzen skal trene med den tyske Bundesliga-klubben VfB Stuttgarts rekruttlag mens rødtrøyene er i USA.

– Stuttgart hadde lyst til å ta en titt på ham. De kjenner Håkon spesielt fra ungdomslandskamper for Norge. De synes han har levert bra på internasjonalt nivå, forklarer Lorentzens agent Stig Lillejord.

– Trener Lorentzen for kontrakt med tyskerne?

– Han reiser i første omgang ned for å se på forholdene, jeg vil ikke helt kalle det et prøvespill. Nå får Stuttgart titte litt ekstra på ham, og Håkon får en flott opplevelse, svarer Lillejord.

Han vil verken utelukke at Brann-spissen, med kontrakt som går ut til sommeren, blir eller drar. Men mest sannsynlig forblir 18-åringen, som signerte proffkontrakt som 15-åring, Brann-spiller ut kontrakten.

– Det mest aktuelle er at Håkon fullfører kontrakten med Brann, og at vi ser an forholdene inn mot sommeren. Vi har ikke stengt noen dører verken nasjonalt eller internasjonalt, sier agenten.

BA har tidligere skrevet at Lorentzen ikke ønsker å forlenge kontrakten med Brann, selv om rødbuksene ønsket å ha den unge spissen med videre.

Artikkeltags