– De vinner fortjent

Rosenborgs Yann-Erik de Lanlay jubler etter 2-0  i eliteseriekampen mellom RBK og Brann. Sluttresultatet ble 3-0.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborgs Yann-Erik de Lanlay jubler etter 2-0 i eliteseriekampen mellom RBK og Brann. Sluttresultatet ble 3-0. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Brann var ubeseiret på de fire første seriekampene, men den rekken fikk en brå slutt i Trondheim.

DEL

Rosenborg vant 3-0 over Brann på Lerkendal lørdag kveld.

– De vinner fortjent, så det var greit. Vi hadde våre sjanser på 1-0, og holdt liv i kampen lenge. Men summa summarum er de mye bedre enn oss. De straffer våre feil, så vi må lære av det, fortalte Brann-trener Lars Arne Nilsen etter kampen.

Rosenborg gikk opp i ledelsen etter 36 minutter, mens to sene scoringer sørget for at det altså ble 3-0 til slutt.

– Kampen ble litt som forventet. 3-0 er litt mye synes jeg, men de vinner fortjent. Vi blir straffet mer av Rosenborg enn av andre lag, men jeg synes vi står på, vi gir aldri opp og er med i kampen i 60-70 minutter, sier Nilsen.

Brann-treneren tok med seg mye positivt fra kampen på Lerkendal, og avfeide at iveren forsvinner fra Brann-laget etter tap i cupen for Førde og for Rosenborg i serien.

– Nei, det ser jeg ingen grunn til. Nå venter Viking og Sogndal, og vi er forberedt på mange tøffe kamper. Vi har hatt en god start og er fornøyd med den, og så vet vi at det blir tøft fremover, sier Nilsen.

– Stille offensivt

Daniel Braaten og Vadim Demidov virket i godt humør da de ble intervjuet av TV 2 etter kampen.

– Det er alltid greit å kose seg på Lerkendal, men 3-0 er jeg ikke like fornøyd med. Vi fikk en fin leksjon i fotball her. Vi hadde to gode muligheter ved Fredrik (Haugen) og Sivert (Heltne Nilsen), men ellers var det stille offensivt, sier Braaten.

Begge de to Brann-spillerne var enige med trener Lars Arne Nilsen i at Rosenborg vant kampen fortjent.

– Men hvis vi hadde scoret kunne ting vært annerledes, påpekte Braaten.

Kampfakta

Rosenborg-Brann 3-0 (1-0)

Eliteserien fotball, menn. Lerkendal. Dommer: Trygve Kjensli.

1-0: Mathias Vilhjalmsson (36.). 2-0: Yann-Erik de Lanlay (69.). 3-0: Mike Jensen (straffe, 90.)

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski - Amin Nouri, Vadim Demidov, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Daniel Braaten - Erik Huseklepp (Mads Hvilsom fra 65), Jakob Orlov (Kristoffer Barmen fra 80.), Deyver Vega (Azar Karadas fra 80.)

Slik var kampen

Det ble en rolig start på kampen. Kampens første sjanse fikk Jakob Orlov for Brann etter fem minutter, men Andre Hansen i RBK-målet var våken.

Ingen av lagene fikk særlig fasong på det offensive, og det var stadige avbrudd i spillet på grunn av feilpasninger og frispark. For ingen av lagene ga ved dørene, selv om kvaliteten altså ikke var all verden i åpningen.

LES OGSÅ: Steffen Lie Skålevik ute av Brann-troppen

Men etter 24 minutter holdt Daniel Braaten på å rote det fullstendig til. En altfor løs pasning tilbake til keeper ble snappet opp av Vilhjalmsson, men alene med Leciejewski feilet islendingen.

Stor Haugen-sjanse

Fredrik Haugen fikk en stor mulighet da Braaten spilte ham fri, men skuddet var løst og dårlig.

Trondheim  20160416.
Eliteserien fotball 2016: Rosenborg-Brann. Rosenborgs Mike Lindemann Jensen (th) og Daniel Braaten i eliteseriekampen mellom RBK og Brann på Lerkendal stadion.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Trondheim 20160416. Eliteserien fotball 2016: Rosenborg-Brann. Rosenborgs Mike Lindemann Jensen (th) og Daniel Braaten i eliteseriekampen mellom RBK og Brann på Lerkendal stadion. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto:

Etter 36 minutter skulle det endelig lykkes for Matthias Vilhjalmsson. På sin tredje store sjanse laget han 1-0. Huseklepp kom ikke oppi Jonas Svensson, som fikk legge inn. På bakerste stolpe knuste den islandske spissen Amin Nouri i luften, og RBK fikk sin fortjente ledelse.

1-0 sto seg til pause på Lerkendal.

Store sjanser

2. omgang startet med en stor sjanse for Brann. Rosenborg-keeper André Hansen bommet på en utboksing, og Sivert Heltne Nilsen hadde plutselig en kjempesjanse. Men med et elendig treff på ballen klarte han utrolig nok å ikke score.

LES OGSÅ: Rosenborg-treneren: – Brann er på vei mot toppen

Og like etterpå fikk Rosenborg en kjempesjanse. Svensson la ballen ut til Mike Jensen, men dansken skjøt ballen over mål.

2-0 og 3-0...

Etter 68 minutter doblet Rosenborg ledelsen til 2-0. Yann-Erik de Lanlay fintet vekk både Vega og Nouri i én og samme finte, dro seg inn i feltet og skjøt ballen opp i nettaket bak Leciejewski.

Noen minutter senere fikk Mads Hvilsom en kjempesjanse, men dansken ble avblåst for offside.

Med 12 minutter igjen av kampen satte Lars Arne Nilsen inn Kristoffer Barmen og Azar Karadas på jakt etter å hente inn trøndernes ledelse. Det ga ikke den store effekten som vi har sett mange ganger tidligere med Karadas, og Rosenborg hadde små problemer med å forsvare seg.

For selv om det var Brann som trengte mål, var Rosenborg det ledende laget de siste minuttene. Rett før slutt ble Mike Jensen felt av Acosta inne i feltet, og hjemmelaget fikk straffe. Den satte Jensen selv i mål, og fastsatte dermed sluttresultatet til 3-0.

På overtid fikk Demidov en kjempesjanse, men avslutningen gikk til side for mål.

Artikkeltags