Stabæk - Brann 2-0: – Det er mulig at den kampen lå i bakhodet, og vi har snakket mye om at det er en mental utfordring å møte Stabæk borte før vi skal ha europakamp torsdag og toppkamp mot Sarpsborg neste helg, sier Brann-treneren.

På de siste åtte kampene har Brann vunnet fire og spilt like mange uavgjort. Mot Stabæk ble denne rekken endt.

Misfornøyd Haugen

– Selvsagt ødelegger det mye at vi får et mål mot oss så tidlig. Etter det blir det mye jaging og mange lange baller. Vi må tørre å spille mer fotball enn det vi gjør i dag. Det er rett og slett ikke en bra kamp av oss, oppsummerer Fredrik Haugen i pressesonen på Nadderud etter 0-2-tapet mot Stabæk.

Tapet kom mot den samme klubben som Brann banket sønder og sammen og sendte hjem med 0-5 i sekken for tre uker siden. Ingen av lagene var til å kjenne igjen på Nadderud søndag.

– Vi får ikke de samme bruddene som vi fikk på hjemmebane og vi er ikke like aggressive. Da mistet de mye ballen og vi klarte å kjøre over dem fysisk. Men når de får det målet så tidlig i kampen så må vi begynne å jage og slå langt. Det ble en vanskelig kamp, sukker Haugen før han trakker mot spillerbussen.

Misfornøyd Orry

En annen som var skuffet etter tapet i Bærum, var Peter Orry Larsen. Nordfjordingen startet for første gang i seriespill siden 1-2-tapet mot Rosenborg 7. mai. I Daniel Braaten og Deyver Vegas skadefravær fikk han spille i en noe uvant høyrekantrolle.

– Vi har muligheter, men vi klarer ikke å utnytte dem. Det er skuffende at vi ikke tar med oss noe herfra, sier Orry Larsen.

Selv hadde han en stor sjanse på 1-0 da han ble spilt glimrende alene mot Sayouba Mande. Dessverre for 28-åringen gikk skuddet rett på Stabæks keeper.

– Ja, jeg burde kanskje ha scoret der. Vinkelen ble litt skrå og jeg prøver å skyte ballen hardt over han. Dessverre får han touchet den over. Jeg har ikke sett den på nytt, men jeg burde kanskje ha scoret. Det var i hvert fall en bra sjanse, sier Orry Larsen om situasjonen i 1. omgang.

Se sammendrag av kampen (artikkelen fortsetter under videoen):

 

Misfornøyd Nilsen

Det som var gjennomgangsmelodien i pressesonen på Nadderud var den dårlige starten Brann fikk, og at den ødela mye. Det mener også Lars Arne Nilsen.

– Det ødelegger ekstremt mye! Da må vi endre kampplanen med en gang. Vi jobber hardt og prøver, men vi ser litt tunge og kraftløse ut. Jeg kan ikke ta dem på at de ikke prøver, men vi manglet rett og slett sprut og energi, mener Nilsen.

Selv om Brann har hatt en imponerende rekke uten tap har det likevel ikke resultert i mange seire den siste tiden. Før søndagens kamp hadde Brann vunnet to av de siste seks.

– Snakker vi om en liten formdupp, Nilsen?

– Det er vanskelig å si. Før eller senere vil jo tapet komme, og i dag kom det. Vi får sette oss ned og se på hvorfor vi ikke hadde den kraften og energien som vi vanligvis har, sier Nilsen.

Nå venter noen dager oppladning i Bergen før de setter kursen mot Slovakia onsdag for europaligakvalifisering på torsdag.