Fredag venter den første av to treningskamper på i Spania. Viking står på motsatt halvdel. Du kan følge kampen direkte i vårt livesenter her fra klokken 18.00.

Det er som regel her på La Manga at startoppstillingene begynner å sette seg. Det er en siste, kampforberedende leir før sesongen sparkes i gang. På torsdagens trening kjørte Lars Arne Nilsen først en økt der en førstelagsoppstilling trente på spill mot etablert forsvar.

Azar vs. Grønner

Brann-treneren hevet røsten kraftig flere ganger, før han til slutt sa seg fornøyd – og satte alle i ordinært spill, elleve mot elleve.

Der fikk man en klar forsmak av hvilke spillere som per dags dato står først i køen. Nilsen vil ha relasjonene mellom spillerne til å fungere, og kommer mest sannsynlig til å fortsette å drille Peter Orry Larsen mye i indreløperrollen. Gilli Rólantsson vil også være en mann han vil se mer av på høyrebacken, etter at kontraktsforhandlingene med Amin Nouri brøt sammen.

Dette var oppstillingen (4-3-3): Piotr Leciejewski–Gilli Rólantsson, Bismar Acosta, Azar Karadas/Jonas Grønner, Ruben Kristiansen–Peter Orry Larsen, Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen–Deyver Vega, Jakob Orlov, Daniel Braaten.

PS: Vito Wormgoor (håndleddsbrudd) forventes tilbake i kamp til generalprøven mot Sogndal 25. mars på Stadion.

Kjører Orry hardt

– Hva håper du se fredag, Nilsen?

– At vi står bra, og at det ser bra ut både offensivt og defensivt. Det er ikke lenge til seriestart. De fleste av spillets faser må forhåpentligvis sitte nå. Så tester vi også ut noe relasjoner. Du får se i morgen!

– Spesielt med tanke på Orry?

– Ja, vi jobber med det, det er derfor vi bruker ham mye nå. Så får vi se når det drar seg til, hva vi velger, svarer Brann-treneren.

Viking blir av mange allerede spådd å kjempe en kamp på nedre halvdel av tabellen. Mot Brann fredag vil de også stille uten en av sine aller beste menn, Steffen Ernemann. Midtbanespilleren pådro seg en liten skade torsdag.

– Jeg håper vi kan fremstå på en litt mer intelligent måte mot Brann. De ser veldig gode ut og vil nok være i toppen også denne sesongen. Her må vi spille smart, sier Viking-trener Ian Burchnall til Rogalands Avis.