Dette har Brann ventet på i ni år, to måneder og 16 dager

Peker mot... gull? Amin Nouri var toneangivende, sammen med Daniel Braaten, på Branns høyreside.

Peker mot... gull? Amin Nouri var toneangivende, sammen med Daniel Braaten, på Branns høyreside. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

For en maktdemonstrasjon! Nå topper Brann etter endt serierunde. Sist det skjedde var 30. mars 2008 – for 3.368 dager siden!

DEL

– Ja, innrømmer Fredrik Haugen.

Spørsmålet er såre enkelt: Tror du på seriegull?

– At vi kan ta det, når vi leder serien etter 13 runder ... Det ville jo vært dumt å si noe annet. Det er derfor vi holder på med dette. Vi vil vinne gull, kommenterer Haugen.

– Mental styrke

Han trekker jo på det, når spørsmålet kommer. For midtbanespilleren på 25 år er tross alt gammel nok til å vite ett og annet om Brann-historien.

Om presset. Om gulldrømmene. Og nettopp alle de drømmene som har brast.

– Jeg vil jo ikke ha den overskriften, «Nå tar vi gull!». For det er ikke det jeg sier. Jeg tror på det, men det blir tøft, smiler fyllingsdølen.

Og han mener han har flere grunner til å gjøre det, enn kun det faktum at Brann leder serien. 5-0-seieren over Stabæk var en maktdemonstrasjon. 1–0 ville holdt for å gå forbi Rosenborg, men rødtrøyene så aldri ut til å stoppe på det da Fredrik Haugen så løpet til Amin Nouri, og høyrebacken la inn til Daniel Braaten – som presist sørget for ledelse på Stadion.

De malte «De Blaa» røde.

– Vi viser en mental styrke. Noen trodde sikkert at vi skulle snuble nå, men vi gjør det ikke, påpeker Haugen, som var nest eller tredje sist på fire av scoringene.

– Holder det ute

Brann-trener Lars Arne Nilsen bedyret hardnakket at han ikke bryr seg så veldig om dette gullsnakket.

– Det er dere i media og supporterne som får ta seg av det. Vi holder på med vårt.

– Hvordan tror du dere vil takle et gullpress?

– Jeg tror vi greier å stenge det der ute. Vi har sterke typer i garderoben, rutinerte spillere som har vært med på mye før. Og vi liker selvsagt å ligge der vi ligger nå, sier Nilsen.

Ni år siden sist

Vi skrur tiden ni år tilbake: Brann hadde så vidt lagt bak seg gullrusen da serien igjen ble sparket i gang i 2008. Hele 17.119 tilskuere så Raymond Kvisvik og Fredrikstad bli slått etter tre mål av Thorstein Helstad og ett av Azar Karadas. Brann lå på tabelltoppen etter at alle lagene hadde spilt sine kamper.

Og det er sist gang Sportsklubben kunne nyte tilværelsen som «ekte» serieleder. Til nå. For Stabæk-seieren sendte rødtrøyene over Rosenborg – som ble slått 1–0 av Erik Huseklepp og Fredrik Pallesens Knudsens Haugesund søndag.

Heller ikke Daniel Braaten, som storspilte nok en gang, lar seg rikke ut på glattisen i gullsnakket. Han bare sto og smilte til pressen etter praktkampen sin.

– Vi tar ikke av. Det er 17 matcher igjen. Det teller ikke noe før det er spilt 30.

BA retter: I  tirsdagens papiravis kom vi i skade for å skrive at 30. mars 2008 var 2.687 siden. Det rette er 3.368.

Artikkeltags