Disse to er ferdig i Brann

Peter Orry Larsen (til venstre) og Daniel Braaten forlater Brann etter denne sesongen.

Peter Orry Larsen (til venstre) og Daniel Braaten forlater Brann etter denne sesongen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Verken Peter Orry Larsen eller Daniel Braaten blir værende.

DEL

Daniel Braaten (36) får ikke ny Brann-kontrakt. Det melder TV 2 torsdag ettermiddag. Braaten har slitt med skader i hele år, og har kun fått spille tre kamper fra start. Det har blitt 358 serieminutter på den rutinerte karen i 2018.

Det er altså ikke nok.

– Det som er helt sikkert er at Daniel Braaten spiller sin siste kamp, eller er med i den siste troppen mot Odd, sier Nilsen til TV 2 Sporten.

Etter det BA kjenner til, blir heller ikke Peter Orry Larsen (29) med videre. Branns sportssjef Rune Soltvedt ønsker imidlertid ikke kommentere noen navn, og heller ikke Nilsens uttalelser overfor TV 2. Brann-treneren forklarer der at Orry Larsen har fått et tilbud, men takket nei. Den ballen skal nå ha blitt lagt død.

Målscorer

Orry Larsen kom for to år siden på kontroversielt vis. Indreløperen forlot Aalesund som bosman-spiller, og var egentlig på vei til Sogndal da Brann snappet ham opp. Sogndal-trener Eirik Bakke så rødt, og var kraftig irritert på Orry Larsen.

På to år har den høye midtbanespilleren, til tross for å være et klart andrevalg bak Kristoffer Barmen, gjort seg bemerket. Han har hatt for vane å score spektakulære mål. Til tross for bare ni starter i serien i år, har han scoret fem mål.

Sogn og Fjordane-mannen har scoret ni mål på 46 kamper for Brann.

Braaten ferdig

Daniel Braaten er altså andremann på vei ut.

Den 36 år gamle kantspilleren kom til Brann som et løst innspill fra den gang kaptein Vadim Demidov på en treningsleir i Florida januar 2016 etter en lite suksessfullt år i Vålerenga.

Men den blide karen fra Oslo gjorde et solid inntrykk både på og utenfor banen, og fikk kontrakt med Brann. Han spilte tidvis svært godt i sølvsesongen 2016. Selv om det ble knapt med målpoeng, var han en betydelig bidragsyter til den enorme comeback-sesongen i eliteserien for Brann.

Vårsesongen 2017 var han minst like enorm, før høsten i fjor og nesten hele 2018 har blitt preget av skadeavbrekk.

Han har spilt 54 kamper for Brann, og scoret tre mål.

Brann avslutter sesongen hjemme mot Odd neste lørdag. Da skal mest sannsynlig Orry Larsen, Braaten og Ruben Kristiansen takkes av. Sistnevnte har lenge hatt et avklart forhold om at han drar videre når kontrakten går ut til nyttår. Kristiansen kom sommeren 2015, og har blitt omtalt som en sentral brikke i Branns suksess siden. Etter et lengre skadeavbrekk siden i sommer har Thomas Grøgaard tatt hans plass på venstre back i høst.

Artikkeltags