Gå til sidens hovedinnhold

Dommer Moen dagen derpå: – Det var rødt

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter å ha sett Aliou Colys takling av Jakob Orlov på TV, har dommer Svein Oddvar Moen ombestemt seg.

Moen kom i sentrum i kampen mellom Kristiansund og Brann mandag kveld. Dommeren fra Haugar nøyde seg med gult kort da Aliou Coly kom stygt inn i leggen på Jakov Orlov i en takling.

Så taklingen på TV

På flyplassen dagen derpå sier dommer Svein Oddvar Moen til BA at han i ettertid gjerne skulle ha gitt rødt.

Les mer: Mener Coly burde vært utvist for taklingen på Orlov  | Ga slipp på identiteten sin | – Vi manglet et eller annet i dag | Sjekk Brann-børsen | Kristiansunds gladeste bergenser

– Ja, etter å ha sett den taklingen på TV, ser vi at det skulle vært rødt. Coly er klokkeklart på ballen, men gjennomfører med en slik kraft og med et slikt treffpunkt på leggen til Orlov, at det nok er rødt kort, sier en ærlig Moen.

– Men der og da vurderer vi det til gult. Fotball går fort, og avgjørelsen må tas der og da. Men jo da, det er ingen tvil i ettertid om at kraften og gjennomføringen gjør at det burde vært gitt rødt, gjentar han.

– Ellers var det en duellkamp, og det er helt greit, sier Moen, som også ga gult til Azar Karadas for en duell mot Henrik Gjesdal.

– Den står jeg inne for, gliser Moen.

Heltne Nilsen reagerte

Situasjonen som skjedde en time ut i kampen, da Branns angriper Jakob Orlov ble taklet stygt av Kristiansunds nummer 17, Aliou Coly.

– Selv om han tar ballen, så er det jo farlig, fordi det er masse kraft i den taklingen. Det er akkurat det de snakker om, å beskytte spillere. Jeg synes det er altfor masse beskyttelse, men den der må de ta, sa Sivert Heltne Nilsen til BA etter kampen.

Han reagerte kraftig på det han så. Han ble, i likhet med Coly, tildelt gult kort.

– Det billigste gule kortet jeg har fått noen gang. Og jeg har fått mange gule kort, sa Heltne Nilsen oppgitt.

Kommentarer til denne saken