De siste årene har vi alle blitt vant med å få servert mineralvannet på idrettsarrangement i pappbeger.

Det har sin bakgrunn i at de vanlige plastflaskene kunne gjøre skade dersom tilskuerne kastet dem på noen av aktørene på banen – fortrinnsvis dommere man ikke synes gjør jobben sin og motstanderspillere som muligens gjør jobben sin litt for godt.

Men nå har jo plastflaskene blitt mykere, med en annen type plast. Det har også Forbundsstyret i Norges Fotballforbund (NFF) omsider fått med seg.

Så langt, alt vel.

Etter henvendelser fra klubbene, har de nå innført et nytt, og bokstavelig talt, forskrudd regelverk.

For selv de nye plastflaskene har korker, og korkene kan jo oppleves som ganske harde saker om man får det kastet på seg. For ikke å snakke om en flaske med innhold i. Så Brann og alle andre fotballklubber som ønsker å selge mineralvann på flaske, som generelt vil være det klart foretrukne valget, må skru av korken før de gir den ut.

Mange vil hevde hele poenget med å ha en flaske dermed vil fordufte igjen, men nå har engang NFF i det minste godkjent salg av flasker på norske fotballarenaer.

Uten kork, vel og merke.

Dette er den nye regelen: "2.4.2 SALG: Arrangør er ansvarlig for salg, og hvilke produkter som tilbys publikum. Vi gjør spesielt oppmerksom på at mineralvann kun selges i plast- eller pappbegre og plastflasker uten kork, og ikke i glassflasker eller metallbokser."

Brevet sendt norske klubber og kretser er undertegnet Nils Fisketjønn, direktør for konkurranse, og Rune Pedersen, seksjonsleder.

Det er kamp på Brann Stadion søndag, mot Rosenborg. Nyt en korkfri opplevelse!