Elleville Brann!

  Artikkelen er over 2 år gammel

  For en festaften på Brann Stadion!

  DEL

  Brann - Aalesund 6-0: Ja, da. Det er ingen skrivefeil: Lars Arne Nilsens menn vant 6-0 over et totalt sjanseløst Aalesund-lag fredag kveld.

  Brann vartet opp med lekende angrepsspill fra start til slutt. Den utrolige festkvelden var en maktdemonstrasjon som sendte Brann helt opp i ryggen på medaljelagene.

  Brann-dominans

  Brann åpnet som ventet mot et dyptliggende Aalesund. Tangotrøyene var helt tydelig ikke interessert i å føre kampen, og rødtrøyene fikk god til med ball. De første ti minuttene var det imidlertid sparsomt med sjanser som kom ut av ballinnehavet.

  En frekk flikk fra Daniel Braaten og et forsøk på gjennomspill fra Kristoffer Barmen til en litt uheldig Jakob Orlov i feltet var i grunn det meste.

  I det 12. minutt fikk imidlertid Fredrik Haugen fart på kulen. Han sendte en lur stikker inn til Jakob Orlov, men Branns spiss måtte avslutte fra vanskelig hold, og ballen gikk via en Aalesund-spiller og i nettveggen. Det påfølgende hjørnesparket endte til slutt med et hodestøt i motsatt nettvegg fra Ruben Kristiansen etter et lekkert Haugen-innlegg, men dagens mann i svart, Svein-Erik Edvartsen, blåste av for frispark fordel gjestene.

  Sivert Heltne Nilsen, Amin Nouri, Jakob Orlov og Kristoffer Barmen feirer en av mange scoringer mot Aalesund.

  Sivert Heltne Nilsen, Amin Nouri, Jakob Orlov og Kristoffer Barmen feirer en av mange scoringer mot Aalesund. Foto:

  Haugen i serveringshumør

  I det 17. minutt kom endelig de gode kombinasjonene. Amin Nouri og Deyver Vega kombinerte nydelig på høyrekanten. Det så nesten ut som duoen hadde spilt sammen i årevis. Innlegget fra Nouri fant pannebrasken til Barmen midt i Aalesunds straffefelt, men headingen ned mot det høyre hjørnet ble reddet av Lars Cramer. Barmen burde sendt Brann i ledelsen!

  Brann – Aalesund 6-0 (0-2)

  Eliteserien fotball menn. Brann Stadion, 10.348 tilskuere. Dommer: Svein-Erik Edvartsen. Gult kort: Grønner, Brann.

  Rødt kort: Daniel Gretarsson (65).

  Mål: 1-0: Bismar Acosta (23), 2-0: Edvard Skagestad (selvmål 38), 3-0: Sivert Heltne Nilsen (59), 4-0: Erik Huseklepp (straffe 66), 5-0: Azar Karadas (77), 6-0: Karadas (84).

  Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski - Amin Nouri, Bismar Acosta, Vadim Demidov (Jonas Grønner fra 66), Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen, Deyver Vega (Erik Huseklepp fra 46), Jakob Orlov (Azar Karadas fra 75), Daniel Braaten.

  Aalesund (4-4-2): Lars Cramer - Adam Arnason (Oddbjørn Lie fra 55), Edvard Skagestad, Daniel Gretarsson, Mikkel Kirkeskov - Marlon da Silva (Sondre Fet fra 55), Vebjørn Hoff, Bjørn Helge Riise (Tero Mäntylä fra 66), Peter Orry Larsen - Mustafa Abdellaoue, Aron Thrandarson.

  Brann fortsatte presset, og til slutt skulle det gi resultater! Nok et vakkert utført innlegg i feltet fra Haugen mot bakerste stolpe endte på brystet til Bismar Acosta. Stopperen fikk ikke inn ballen på første forsøk, men alle gode ting er to: Han tuppet den inn etter litt klabb og babb helt inne ved Cramer i AaFK-buret. Det var ikke pent, men det betyr uendelig lite: 23 minutter var spilt, 1-0!

  Lars Arne Nilsen og Brann-spillerne feiret med publikum etter kampen.

  Lars Arne Nilsen og Brann-spillerne feiret med publikum etter kampen. Foto:

  Like etterpå hadde Jakob Orlov en heading som strøk oversiden av tverrliggeren etter et hjørnespark fra en tydelig assist-kåt Haugen.

  2-0 og stålkontroll

  Men Branns 24 år gamle midtbanespiller ønsker alltid å jakte mål også: I det 33. minutt endte kulen i beina på Haugen midt foran mål på 16 meters hold. Han prøvde å plassere ballen i det høyre hjørnet med bredsiden, men ble stoppet av en god Cramer i full strekk.

  Brann kjørte, og Brann skapte. Aalesund hadde nå svært lite å stille opp med mot rødtrøyene.

  Og når Brann ikke lyktes med å avslutte godt nok, kan man ikke like godt få hjelp? Jo, da! Braaten og Barmen førte an på en sjelden kontringsmulighet i det 38. minutt. Sistnevnte fikk stikkeren han ville ha i bakrommet, og fra skrått hold la Braaten hardt og lavt inn mot en Orlov på løp. Den gikk rett i beina på Aalesund-stopper Edvard Skagestad. Ulykkelig måtte han konstatere at han ufrivillig sendte Brann-publikummet opp fra setene, og hjemmelaget opp i 2-0!

  Det var også stillingen til pause.

  Nok et «klabb og babb»-mål

  Brann satte umiddelbart i gang etter hvilen også, men denne gang med Erik Huseklepp på kanten. Lysluggen kom inn for Vega i pausen. Det var imidlertid en kjent kombinasjon publikum ble servert et og et halvt minutt inn i omgangen: Haugen slo nok et godt innlegg i feltet, men Orlovs heading gikk også denne gang like over mål.

  Tre minutter senere ladet Haugen selv kanonen, etter en svak klarering av Aalesund-forsvaret. Skuddet var knallhardt, og med retning mot høyre kryss, men suste like utenfor og opp til Bataljonen.

  Da var Erik Huseklepp nærmere i det 58. minutt: Vingen virket å være både i storform og i lekehumør helt siden innhoppet, og viste glimt av gammel storhet da han viklet seg forbi Aalesund-forsvaret. Avslutningen var svært nære å gå mellom beina på Cramer.

  Corneren som fulgte skulle derimot by på jubel! Haugens corner ble egentlig plukket av Cramer, men gjestenes sisteskanse glapp ballen helt upresset. Acosta kriget den inn mot mål, før Sivert Heltne Nilsen fikk æren av å sette 3-0 foran Bataljonen.

  Huseklepp-mål – og fødsel?!

  Huseklepp skulle uansett få juble han, og. Sandsli-gutten sendte avgårde en aldeles nydelig ball i bakrom mot Orlov. Spissen ble felt av Aalesunds Daniel Gretarsson, og Edvartsen pekte rett på straffemerket før han sendte stopperen i en tidlig dusj. Fra krittmerket var Huseklepp sikker, og satte ballen til høyre. Cramer gikk feil vei.

  Dette var utvilsomt kvelden for de gode ting i Brann: Vadim Demidov løp deretter ut av banen, glisende: Og med en tommel opp til guttene på benken. Den vordende faren har ventet lenge på at fødselen skal sette i gang, og det meste tydet på at Christina Vukicevic og Brann-stopperen endelig fikk familieforøkelsen fredag kveld!

  Azar, Azar, Azar Karadas!

  I det 75. minutt kom Azar Karadas inn på banen. I det 77. minutt scoret Azar Karadas. For innleggene fra Erik Huseklepp har en utrolig tendens til å treffe pannebrasken til Azar Karadas, og når publikumshelten får den slags serveringer, scorer eidaren. Så enkelt er det, og så enkelt så 5-0 ut! Den kraftige karen steg høyest til værs i feltet, og stusset ballen på vakkert vis inn i lengste hjørne.

  Det ble mange jubelscener på Stadion-matten fredag kveld.

  Det ble mange jubelscener på Stadion-matten fredag kveld. Foto:

  Og nå var alle elleve i rødt i sambahumør. Maken til oppvisning og overkjøring har ikke blitt servert på Kniksens plass på mange år. På rekke og rad hadde Heltne Nilsen og co. sine sjanser, men mål nummer seks lot vente på seg.

  Den som venter, venter uansett ikke forgjeves. I hvert fall på Staddaen fredag kveld.

  I det 84. minutt dukket denne vanvittige eidaren opp på ny. Et innlegg fra  høyre gikk rett i beina på en Aalesund-stopper. Da er ikke Karadas vond og be, og fra kort hold satte han inn 6-0 på enkelt vis. Å melde at Bataljonen nå var i godt humør, ville vært dagens store underdrivelse.

  Haugen var nære nok en gang like før overtiden satte i gang, men måtte se avslutningen gå like utenfor. Det endte 6-0 på Stadion!

  Artikkeltags