Gå til sidens hovedinnhold

Får straff etter overfallet på Brann-spilleren

Artikkelen er over 2 år gammel

Kristiansunds Aliou Coly får hverken spille serieavslutningen eller de to første rundene i 2019.

Det var under kampen forrige serierunde mellom Kristiansund og Brann at den stygge episoden fant sted. Hjemmelagets Aliou Coly kjempet seg forbi Vito Wormgoor i en løpsduell, og samtidig som Fredrik Haugen klippet ned en Kristiansund-spiller, dundret Coly i stor fart på farlig vis med albuen først inn i Branns Taijo Teniste.

På grunn av Haugen-episoden, så ingen av kampens dommere situasjonen mellom Coly og Teniste. Etter kampen hadde hoveddommer Rohit Saggi imidlertid fått se et opptak, og konkluderte på stedet at KBK-spissen skulle vært utvist – akkurat som i fjor, da Coly slapp unna med et gult kort etter en grusom takling med knottene først på Brann-spiss Jakob Orlov.

Saggi sendte inn en kamprapport, og ba Norges Fotballforbund se på saken. Det har de nå gjort, og ilagt Coly tre kampers karantene.

«Albuen traff hodet til Teniste med stor fart og kraft. Det er på det rene at ingen i dommerteamet så den aktuelle episoden», skriver NFF på sine hjemmesider.

Les også

Brann raser: Dommeren legger seg flat

– Ikke naturlig handling

Videre begrunner de karantenen slik:

«Kristiansund har på vegne av spilleren kommet med en uttalelse i saken. Spilleren/KBK hevder han er delvis ute av balanse da situasjonen skjedde fordi han måtte rive seg løs fra en annen Brann-spiller. Disiplinærutvalget ser i likhet med Påtalenemnden at Coly blir holdt noe i forkant av en annen Brann-spiller og at Coly ikke er helt i balanse i det river seg løs.

Men at Coly løfter albuen opp i en slik høyde, fremstår ikke som en naturlig handling for å gjenvinne balansen. Det kan heller ikke anses som en naturlig manøver for å starte et løp i bakrom, som spilleren og klubben har vist til. Coly må selv ta konsekvensene av at han opptrer uaktsomt på denne måten.

Disiplinærutvalget støtter påtalenemndens syn på at holdningen i forkant ikke er en provokasjon som i seg selv gir grunnlag for mildere sanksjon.

I formildende retning legges det vekt på at spilleren og klubben har beklaget hendelsen», avslutter disiplinærutvalget.

Kommentarer til denne saken