– Førde-spiss til Brann

Øystein Myrkaskog, her i kampen for Førde mot Brann i 1. runde i cupen, kan være aktuell for Brann. Rødtrøyene gikk som kjent på et pinlig nederlag for Myrkaskog og Co. i vår.

Øystein Myrkaskog, her i kampen for Førde mot Brann i 1. runde i cupen, kan være aktuell for Brann. Rødtrøyene gikk som kjent på et pinlig nederlag for Myrkaskog og Co. i vår. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Brann ønsker å få Øystein Myrkaskog (27) inn på treningsfeltet.

DEL

Det bekrefter Førde-trener Julian Madsen overfor BA. Han har fått en henvendelse fra Branns sportssjef Rune Soltvedt.

Spissen er utvilsomt den store stjernen på Førdes 2. divisjonslag, og har en spesiell historie bak seg. Sogndal siklet etter tjeneste hans før 2014-sesongen.

Sportslig leder Håvard Flo måtte skuffet innse at Myrkaskog takket nei (!) til eliteserielaget. I stedet hentet sogningene Kristian Fardal Opseth (27) – som har blitt en ubetinget suksess på Fosshaugane.

– Han hadde blitt en viktig brikke, uttalte Flo den gang.

Så ble Opseth helten. Men det var Myrkaskog de ville ha. Nå snuser Brann på 27-åringen.

– Flere er interesserte

Rødtrøyene skal på treningsleir til Florø 14. juni, i fire dager. Det er mest sannsynlig da Myrkaskog får være med.

Og Førde-trener Madsen er ikke i tvil: Spissen er mer enn god nok!

– Øystein fortjener denne muligheten. Det er også flere interesserte fra toppnivå, så vi får se hva som skjer. Han er mer enn god nok for eliteserien. Han hadde vært der for to år siden om det ikke var for korsbåndskaden, hevder Madsen.

Like etter at Myrkaskog takket nei til Sogndal, pådro han seg en alvorlig korsbåndskade. Nå er formen på vei tilbake, og spissen har fire mål på ni seriekamper for et Førde som har slitt kraftig i avdelingen deres.

Selv ønsker ikke Myrkaskog å kommentere saken ennå. Brann skal kun ha vært i kontakt med Førde for å forhøre seg om mulighetene for å få Myrkaskog på trening.

– Perfekt for Brann

Og Madsen mener 27-åringen passer som hånd i hanske i Brann.

– Han er perfekt i Lars Arne Nilsens 4-3-3-system.

– Han er den mest fysiske spissen jeg har sett i mine år som trener i norsk fotball. Øystein er ekstremt sterk, har bra fart og en bra venstrefot. Og så lukter han mål – alltid. I 2. divisjon er han et angrep alene. Han evner å holde på ball så du kan flytte opp folk, og han har sprut i beina. En spiss alle lag ønsker å ha. Komplett, fullroser Madsen spissen sin.

– Du er ikke bekymret for å miste din viktigste spiller ..?

– Når det kommer henvendelser fra topplag sier vi ja. Vi har et mål om å utvikle toppspillere, så det er helt uproblematisk.

Madsen omtaler spissen som en «eventyrhistorie», grunnet skaden han pådro seg. Myrkaskog lurte for to år siden på om han bare skulle legge opp.

– Men jeg har aldri sett noen trene så godt og hardt som han. Bismar Acosta kommer til å få kjørt seg på treningene, humrer Madsen.

Rune Soltvedt hadde ingen kommentar til Myrkaskog-henvendelsen.

Artikkeltags