Fra Brann til Vålerenga

Etter tre år som speider i Brann var Tjærnås ferdig i klubben. Rødtrøyene har fått kritikk for å treffe dårlig med spillerkjøp de siste to årene. Nå skal Tjærnås til Vålerenga.

Etter tre år som speider i Brann var Tjærnås ferdig i klubben. Rødtrøyene har fått kritikk for å treffe dårlig med spillerkjøp de siste to årene. Nå skal Tjærnås til Vålerenga. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vålerenga har ansatt Jørgen Ingebrigtsen som sportslig leder og Lars Tjærnås som sjefspeider. Dermed er klubbens sportslige ledelse komplett.

DEL

Det melder eliteserieklubben i en pressemelding torsdag.

Ingebrigtsen har vært sportslig administrator i klubben og forfremmes til sportslig leder. I den funksjonen har han ansatt Tjærnås som sjefspeider.

Med seg i speiderrollen tar Tjærnås også alle statistikkene og observasjonene han har levert til Brann, siden han kommer fra tilsvarende stilling i Brann. I oktober bekreftet rødtrøyene at speideren deres skulle forlate Kniksens plass.

Derfor forlot han Brann

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Lars, men vi ønsker å ha den rollen enda tettere innpå oss i hverdagen. Og vi ønsker å ha en enda tettere oppfølging på de unge spillerne vi har i nærmiljøet vårt. Vi vil ha en enda bedre oversikt på det enn vi har nå, i tillegg til at vi skal søke i utlandet også, forklarte Soltvedt den gang.

Det førte til den overraskende ansettelsen av den tidligere Brann-helten og sportsdirektøren inntil gullsesongen i 2007, Per-Ove Ludvigsen.

Tjærnås har hatt mange trenerjobber i norsk fotball og var blant annet trener i Vålerenga da laget vant cupen i 1997 og tok seg til kvartfinale i cupvinnercupen året etter.

Han var også assistent for Egil Olsen da «Drillo» var manager i Wimbledon i Premier League.

Gammelt jungelord?

Ingebrigtsen rapporterer til hovedtrener Ronny Deila på det fotballfaglige og til daglig leder Erik Espeseth på det administrative. Deila skal fortsatt ha det øverste operative og sportslige ansvaret i Vålerenga.

– En viktig del av jobben med spillerlogistikk er å være til stede der vi skal rekruttere nye spillere. Spesielt lokalt, men også nasjonalt og utenfor landets grenser. Lars har mye erfaring både som speider og trener, og han har i tillegg vært i Vålerenga tidligere. Å få ham inn i klubben vil styrke teamet, sier Ingebrigtsen.

Tjærnås skal lede klubbens speiderapparat.

Artikkeltags