Gilli forlenger trolig med Brann

Gilli Rolantsson og Brann ser endelig ut til å bli enige om en ny kontrakt.

Gilli Rolantsson og Brann ser endelig ut til å bli enige om en ny kontrakt. Foto:

Etter det BA kjenner til går det mot at Gilli Rólantsson forlenger sin Brann-kontrakt. Samtidig er det klart at Halldor Stenevik går på lån til Nest-Sotra.

DEL

Gilli Rólantsson (25) takket nei til en kontraktsforlengelse med Brann tidligere i vinter.

Da uttalte han at Branns kontraktsforslag var «litt respektløse».

– Grunnlønnen er den samme som før. Det føler jeg er litt respektløst. I sommer ga de meg indikasjoner på at jeg var sterkt ønsket med videre. Og så er det dette jeg får. Når du spiller i en klubb og kontrakten skal forlenges, forventer jeg en lønnsøkning. Jeg snakker ikke om mange hundre tusen kroner, det er ikke mye penger det er snakk om. Men det skal være en forbedring i tilbudene, sa han til BA i desember.

Med kontrakt ut 2018 så det dermed ut som færøyingen var på vei vekk fra Brann, særlig med tanke på at klubben har for mange utlendinger i stallen.

Men etter det BA kjenner til går det nå mot at 25-åringen forlenger sin kontrakt.

Lørdag kunne BT fortelle at Brann har gitt ham et nytt og forbedret tilbud. Nå går det mot at partene kommer til enighet.

Hvem skal ut?

Odd og Tromsø er to klubber som har forhørt seg om 25-åringens tilgjengelighet de siste ukene, men tilbakemeldingen fra Brann er at klubben vil beholde den allsidige kantspilleren.

Branns sportssjef Rune Soltvedt vil ikke kommentere BAs opplysninger. Det har ikke lyktes BA å komme i kontakt med Gilli Rólantsson eller hans agent mandag.

En forlengelse kan i så fall være dårlig nytt for Ludcinio Marengo eller Deyver Vega.

Brann har per dags dato ti utlendinger i stallen, og kun ni av dem får plass i eliteserietroppen. Per nå er en skadet Deyver Vega utenfor troppen, men Brann kan gjøre endringer på denne troppen helt frem til at overgangsvinduet stenger 4. april.

På lån til Nest

Ellers er det klart at Brann-talentet Halldor Stenevik (18) går på lån til Nest-Sotra. Som BA meldte forrige uke, gikk klubbene mot en enighet.

Sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, bekrefter at partene er enige om en låneavtale som strekker seg frem til 31. juli.

– Vi mener at 1. divisjon og Nest-Sotra er en fin kamparena der Halldor kan fortsette utviklingen sin, sier Soltvedt til BA.

Kun signaturene mangler for at låneavtalen er formelt i orden.

Avventer til sommeren

Stenevik har kontrakt med Brann ut 2018, men partene avventer en kontraktsforlengelse.

– Vi har en dialog med Halldor, og vi er enige om å avvente til sommeren, sier Soltvedt.

Nest-trener Steffen Landro er meget fornøyd med å få plass midtbanespilleren, som også var på lån til Nest i fjor høst.

– Han har tatt store steg i vinter og det er en veldig positiv sak for oss at vi får være med og utvikle en av de aller beste spillerne i sitt årskull i Norge, sier Landro til BA.

Tirsdag reiser Nest-Sotra på en treningsleir til Marbella. Trolig blir et annet Brann-talent med på leiren for å vise seg frem. Midtstopperen Nicholas Marthinussen (17) var med Nest til Tyrkia, men fikk store delen av leiren spolert på grunn av sykdom. Nå får Brann-talentet trolig en ny sjanse til å vise seg frem.

Artikkeltags