Gullkampen i gang igjen: Her er siste nytt

Kristoffer Barmen er tilbake i vanlig trening, men rekker han Haugesund-kampen lørdag?

Kristoffer Barmen er tilbake i vanlig trening, men rekker han Haugesund-kampen lørdag? Foto:

Daniel Braaten har ved et uhell gitt Brann en fordel mot Haugesund – og Kristoffer Barmen trener for fullt igjen.

DEL

29. juli, under en av årets mange innlagte spillpauser, reiste Brann ned til Haugesund for å spille en treningskamp mot araberne. Det gikk dårlig: En svak kamp fra Brann, der spesielt spillet mot etablert forsvar var fantasiløst, endte med 1-3-tap.

Men Brann skulle få med seg noe som kan gi en fordel mot nettopp Haugesund på Haugalandet førstkommende lørdag.

To nøkkelspillere ute

I hovedrollen: Daniel Braaten. Den kraftige kantspilleren stilte fra start, og virket spillesugen som få. Han drylte til i enhver duell, og alle som har sett Braatens fysiske kraft forstår at det kan gjøre vondt for alle og enhver.

Aller verst gikk de ut over Haugesunds Frederik Gytkjær. Angriperen har vært fast for laget som har kommet seg opp på 3. plass, men halvveis ut i 1. omgang i treningskampen måtte han ut. Det viste seg senere å være et brudd i en knokkel ved vristen. Det skal legges til at skaden var et uhell: Faktisk var det Gytkjær som sparket i Braaten da de barket sammen.

Senere den omgangen fikk Braaten et velfortjent gult kort, en advarsel den humørfylte Oslo-karen tok imot med et bredt smil!

I tillegg til Gytkjær, er det ferske stjerneskuddet Stéphane Wadji ute med strekk. Han scoret også mot Brann i den nevnte 3-1-seieren.

Barmen tilbake

På Brann-treningen tirsdag formiddag stilte de fleste opp. Kristoffer Barmen, som i tillegg til årets nakkeplager nylig har slitt med et vondt kne, trente for fullt. Det er gode nyheter.

– Men én ting er trening. Noe annet er kamp. Han er usikker til lørdag, poengterer Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Landslagsspillerne Gilli Rólantsson (Færøyene) og Taijo Teniste (Estland) er ennå ikke tilbake, mens Halldor Stenevik og Nicholas Marthinussen er borte med Norge G18-landslag.

Amer Ordagic sliter med en lyskestrekk, mens Ruben Kristiansen stadig er ute med sine lyskeproblemer. 

Bekymret for landslagsspillerne

– Jeg får håpe landslagsguttene kommer tilbake helt friske. Taijo spilte ikke sist, men kan jo få spilletid i kveld (mot Finland, journ.anm.). Det var litt i grenseland å sende dem på landslagssamling. Men det er vanskelig å stoppe dem fra det, sier Nilsen, som synes kampbelastningen på Rólantsson – og Tenistes vei tilbake fra skadene han pådro seg i vår – kunne forsvart en hvileperiode for duoen.

– Vi følger med, og gir beskjed til landslagene deres om situasjonen. De får rapporter, forteller Nilsen om dialogen mellom Brann og nasjonene.

– Ellers ser det greit ut. Gode treninger og bra trøkk, oppsummerer en Brann-trener i godt humør.

Artikkeltags