Haugen-dobbel sikret tre poeng i Skien

  Av
  Artikkelen er over 2 år gammel

  Demidov stanget Brann i ledelsen. Odd utlignet, og så var det Haugen-show.

  DEL
  • Se høydepunktene i videoen.

  Branns bortekamper har ofte vært søvndyssende affærer tidligere i år. Men søndag fikk vi se et mer offensivt Brann-lag enn hva tilfellet har vært tidligere. Etter en jevnspilt åpning fikk Odd kampens første store sjanse etter 13 minutter. Olivier Occean kom seg løs på bakre stolpe etter et innlegg fra høyre, men heldigvis for Brann fikk ikke kraftspissen noe godt treff på ballen, og den gikk til side for mål.

  Første omgangs største sjanse fikk Jakob Orlov da Daniel Braaten spilte ham alene med keeper etter 20 minutter. Men fra 12 meters hold valgte svensken å gå for kraft, og ballen gikk en meter over mål.

  Deretter kom en litt roligere og jevnspilt periode, hvor begge lagene skapte noen småfarligheter. Blant annet hadde Orlov en heading over mål på en corner etter 35 minutter.  

  Demidov headet inn ledelsen

  Minuttet før pause kom den viktige 1-0-scoringen for Brann. Etter en corner sto Brann igjen med mange folk i feltet da Sivert Heltne Nilsen fikk slått et innlegg fra høyre. På bakre stolpe sto Vadim Demidov helt umarkert, og med en fin heading sendte han ballen inn i nærmeste hjørne.

  – Odd er et godt lag og spiller oss ganske mye ut de første 20 minuttene, så tar vi over mer og mer. Men vi vet vi er solide defensivt og får sjanser. Så vi må bare fortsette med det vi har gjort, sa Vadim Demidov til TV 2 på vei til pause.

  Odds Espen Ruud mener Odd trenger mer trykk i boksen i den andre omgangen.

  – Vi styrer mye av spillet, men skaper ikke de store sjansene. Det er synd vi ligger under. Vi får gjøre det bedre i andre omgang, sa Ruud.

  Occean utlignet

  Brann la seg lavere i 2. omgang, og lot Odd styre det meste av banespillet. Men Brann forsvarte seg veldig godt og spilte med stor innsats, og skienslaget hadde store problemer med å skape noen store sjanser på eget kunstgress. I tillegg var Odd litt for upresise de få gangene de kom i posisjon til å skape gode sjanser.

  Utover i omgangen åpnet det seg rom for Brann å kontre i, men Steffen Lie Skålevik – som ble byttet inn for Orlov etter 67 minutter – kom seg ikke helt fri.

  Men med ti minutter igjen på klokken, og det så ut som Brann skulle ro i land en 1-0-seier, utlignet Odd til 1-1 på en corner. Olivier Occean vant duellen med Kristoffer Barmen og headet ballen inn i det samme hjørnet som Demidov gjorde i 1. omgang.

  Dobbel Haugen

  Så våknet Fredrik Haugen.

  Tre minutter før slutt kom scoringen som virkelig kan gi drømmer om en morsom høst på Stadion. Haugen, som egentlig skulle byttes ut tidligere i andre omgang, forsøkte en pasning til Huseklepp inne i feltet. Men en Odd-forsvarer fikk en fot på ballen som trillet vekk fra målet. Der kom Haugen løpende og banket ballen inn bak Odd-keeper Rossbach.

  Og bare minutter senere kontret Brann inn målet som avgjorde kampen. Huseklepp løp fremover på venstresiden, og inne i feltet fant han Haugen med en nydelig pasning. Haugen gjorde ingen feil og sendte Brann opp i ledelsen 3-1, som også ble sluttresultatet.

  Før målet gjorde Haugen et utrolig løp. Se dette og sammendrag i videoen over.

  – Det var utrolig deilig. Jeg var helt ferdig og skulle egentlig ut, men så ble Barmen skadet og jeg ble heldigvis på banen. Og jeg hadde litt å gå på på slutten. Det var deilig, smilte Haugen til TV 2 etter kampslutt.

  Ett poeng bak andreplassen

  Etter den overbevisende 3-1-seieren er Brann oppe i 33 poeng. Det er bare ett poeng bak nettopp Odd som ligger på 2.-plass.

  Og bare så det er nevnt: Det er syv poeng opp til Rosenborg på førsteplass. Men de har riktignok en kamp mindre spilt. 

  PS! Både Demidov og Heltne Nilsen pådro seg gult kort, og må sone karantene i neste seriekamp. Den er hjemme mot Strømsgodset neste søndag.

  Odd - Brann 1-3 (0-1)

  Skagerak Arena. Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

  Gult kort: Olivier Occean, Odd. Vadim Demidov og Sivert Heltne Nilsen, Steffen Lie Skålevik, Brann.

  0-1: Vadim Demidov (45.), 1-1: Olivier Occean (80.), 1-2: Fredrik Haugen (88), 1-3: Haugen (90)

  Odd (4-3-3-): Sondre Rossbach - Espen Ruud, Fredrik Semb Berge, Steffen Hagen, Joakim Våge Nilsen - Oliver Berg (Zakaria Messoudi fra 56), Fredrik Oldrup Jensen, Jone Samuelsen (Stefan Mladenovic fra 78)-  Ole Jørgen Halvorsen (Chukwuma Akubueze fra 56), Olivier Occéan, Riku Riski.

  Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski - Amin Nouri, Vadim Demidov, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Kasper Skaanes fra 84) - Daniel Braaten, Jakob Orlov (Steffen Lie Skålevik fra 67), Deyver Vega (Erik Huseklepp fra 65).

  Artikkeltags