Gå til sidens hovedinnhold

Helge Haugen har signert for Brann igjen

Artikkelen er over 4 år gammel

Er klar for en rolle i Lars Arne Nilsens trenerapparat.

Den tidligere løpsmaskinen med 117 obligatoriske kamper trer inn i trenerteamet til Brann. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Som kjent er Kenneth Mikkelsen ferdig i Brann etter denne sesongen. Haugen har sin ekspertise innen fysisk trening, og kan dermed muligens ses på som en erstatter for Mikkelsen.

Ga seg i fjor

Som BA tidligere har skrevet, er det også duket for store omveltninger i trenerapparatet i utviklingsavdelingen. Den nye utviklingssjefen Magni Fannberg står i spissen for det (BA+).

34-åringen er nå utdannet fysioterapeut, og er formelt ansatt som fysisk trener i Sogndal, der han avsluttet spillerkarrieren i fjor. Han var fast på laget i 2014, men ga seg tidlig i 1. divisjonssesongen: Hans eneste opptreden som spiller var benkeplass i 2. serierunde.

Les også

En perfekt Brann-signering

Bergenseren nøt stor respekt i Brann og Bergen under de syv sesongene han fikk på Stadion. Ikke bare for hans ekstreme innsats og løpskraft på midtbanen, men Haugen ble også anerkjent som en av de mest bunnprofesjonelle og gjennomtrente utøverne i Brann.

– Helge passer inn

– Når vi har sagt at vi skal utvikle en sterkere prestasjonskultur i Brann, så må vi ta konsekvensen at det og sørge for kvalitet i absolutt alle ledd og en konstant søken etter forbedring. Der passer Helge inn, og vi mener at kompetansen og personligheten hans blir super inn mot Lars Arne Nilsen og resten av trenerteamet, sier sportssjef Rune Soltvedt til Brann.no.

Helge Haugen vant gull med Brann i 2007, som også ble hans siste sesong. Han kom fra Åsane i oktober 2001, og fikk sitt gjennombrudd halvannet år senere.

Etter en gullsesong med lite spilletid endte Haugen i Tromsø, før han dro videre til Hønefoss og Sogndal, der han spilte en viktig brikke i alle tre lag.

Kommentarer til denne saken