Torsdag ettermiddag ble de nye Brann-draktene offentliggjort på en seanse på Torshov Sport i Bergen sentrum.

Branns avtale med Hummel utløp i dag. Brann skal fra neste år spille i drakter levert fra utstyrsgiganten Nike.

Avtalen varer i fem år. Drakten koster 699 for voksne og 549 for barn. Bortedrakten vil trolig bli lansert i slutten av januar.

 

Siden 2012 har Brann spilt i drakter levert fra Hummel. Branns Hummel-drakt som kom høsten i 2014 vakte stor oppmerksomhet på grunn av sitt spesielle stoff som visstnok skulle gjenspeile regnet som en naturlig del av Bergen og Brann.

Terningkast seks fra Skålevik

Den nye drakten er på sett og vis også tilpasset Bergen, ettersom den skal tørke raskt.

– Utseende synes jeg er veldig bra. Den sitter veldig bra og er lett og fin å ha på seg. Jeg tror kanskje vi kan hente noen ekstra prosenter på det. Alle detaljer spiller inn, så det er noe å hente på alt, sier Steffen Lie Skålevik.

Torsdag ettermiddag ble den nye hjemmedrakten til Brann presentert under en seanse på Torshov Sport i sentrum, hvor omtrent 50 skuelystne hadde møtt opp. Drakten er ikke overraskende rød, med mørkerøde ermer.

– Jeg har ikke så veldig god peiling, men jeg tror det er slik at den ikke suger til seg vann, så den blir ikke så tung som mange andre drakter, sier Skålevik, som gir drakten intet mindre enn terningkast seks.

1000-1500 salg før jul

André Gullord, eier og daglig leder ved Torshov Sport, tror publikum vil sette pris på den nye drakten.

– Den kommer på et gunstig tidspunkt. Vi har statistikk på dette, og håper å selge 1000-1500 drakter før jul.

Den nye Brann-drakten er for øvrig av samme design som draktene til blant andre Portugal, Barcelona og Manchester City.

– Vi ser jo opp til guttene der, så det er kult å spille i samme modeller som dem, sier Skålevik.

– En viktig avtale

Brann har inngått en femårig avtale med utstyrsgiganten Nike. Camilla Schutz, kommersiell leder i Brann, sier det er en viktig avtale for klubben.

– Både med tanke på innholdet, som er en utstyrsleveranse både til A-laget, utviklingsavdelingen, gatelaget og ansatte i Brann. Det gir oss tilgang på den ypperste tekniske kvaliteten som finnes på markedet.

Hun vil ikke si så mye om det økonomiske innholdet i avtalen.

– Dette er en betydelig avtale, og den inkluderer mer enn vår tidligere avtale har gjort. Utover det er det vanskelig å kommentere økonomien i det, sier hun.