Her er TV 2s avskjedsgave til norsk fotball

Brann og supporterne kan juble over at TV 2 setter opp TV-kamper for 25 av 30 serierunder når de kommer med sitt oppsett om kort tid.

Brann og supporterne kan juble over at TV 2 setter opp TV-kamper for 25 av 30 serierunder når de kommer med sitt oppsett om kort tid. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

TV 2 offentliggjør TV-kampene i 25 av 30 serierunder fredag. – Det er hyggelig å kunne gi supporterne denne avskjedsgaven, sier kanalens sportsredaktør.

DEL

Supporterne og klubbene har lenge ønsket større forutsigbarhet i TV-kampene, og nå gir TV 2 disse en gavepakke i kanalens foreløpig siste år som formidler av norsk toppfotball.

Fredag kommer TV-oppsettet for 25 av 30 serierunder i eliteserien. Det vil si at alle kampene ut september måned vil bli klar.

– Møtt med begeistring

– Vi har levert vår innstilling til TV-kamper til og med runde 25 som spilles 23.-25. september. Dette er et initiativ som har blitt møtt med stor begeistring hos både klubber og forbund. Endelig oppsett kommer fredag førstkommende, sier TV 2 sportsredaktør, Vegard Jansen Hagen, til BA.

Kravet er egentlig at kanalen skal offentliggjøre ni kamper, men kanalen på Nøstet velger likevel å legge ut hele 25 serierunder.

– For første gang siden 2008 forvalter vi alle kampene i Tippeligaen på TV 2s kanaler. Det gir oss muligheter til å innfri det klare ønsket fra supportere og klubber om forutsigbarhet og en lang planleggingshorisont. Bidrar dette til økt publikumstilstrømning er det vinn-vinn for både TV 2 og norsk fotball, mener Jansen Hagen.

Tror på flere tilskuere

Meldingen fra TV 2 blir møtt med begeistring fra Branns supportere.

– Dette er strålende, sett fra vårt ståsted. Vi har ventet på et stunt fra dem, og nå gir de oss akkurat det vi har ønsket. Jeg håper dette er til inspirasjon for de som skal overta TV-avtalen, sier Bataljonen-leder Roger Lillebøe-Hanssen.

Nå håper han at det vil bli enda flere som ønsker å dra på Brann-kamper, både på Stadion og bortekamper.

– Vi har jo sagt at med større forutsigbarhet, vil det komme flere tilskuere på kampene. Denne forutsigbarheten har vært viktig for supporterne, slår Lillebøe-Hansen fast.

– Kan bli mange kamper på betal-TV

Han tror også at flere av Branns kamper vil havne på betal-TV-kanaler den kommende sesongen.

– Jeg regner med at TV 2 vil ha noe igjen for det de gjør nå, så vi må nok regne med at flere av kampene vil gå på kanaler vi må betale for. Da håper jeg at flere vil både reise på borteturer og gå på Stadion, sier supportersjefen.

Jansen Hagen vil ikke kommentere prioriteringene når det gjelder Branns kamper før oppsettet offentliggjøres.

Det var nettstedet RBKweb.no, som først skrev om det kommende TV-oppsettet.

– Vi har vært veldig klare på at vi ønsker forutsigbarhet, men at man går fra seks til 25 kamper, må jeg bare si var en kjempegledelig nyhet, sier Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i Rosenborg, til nettstedet.

Slik skal kampene sendes

Fra neste år overtar Discovery TV-rettighetene for norsk toppfotball, og de har krav om at TV-kampene for de 15 første serierundene skal settes opp i god tid før seriestart. Discovery har rettighetene ut 2022-sesongen.

TV 2 kommer til å sende en kamp fredag klokken 19.00, en kamp på lørdager klokken 18.00 og klokken 20.00 på søndager.

De resterende fem kampene i serierunden sendes på betal-TV og TV 2 Sumo. Tidspunktet for de kampene er lørdager klokken 15.30 og søndager klokken 15.30 og 18.00.

Artikkeltags