Brann skal fortsatt være med på å bestemme hvilket supporterutstyr man vi ha, men kommer ikke til å stå for innkjøp og selve butikkdriften.

– Vi har registrert at Brann-fansen ønsker et sted i sentrum der de kan kjøpe supporterutstyr og billetter til kampene. Nå får de begge deler i butikken Torshov Sport har i sentrum, forteller Camilla Schutz, som er kommersiell leder i Brann.

Selger for nesten fire millioner

Klubben har hatt flere egne utslag i sentrum tidligere, men disse har slitt med å få det til å gå rundt økonomisk. I fremtiden vil rødtrøyene få en prosent av salget sportsbutikken gjør av Brann-artikler, men trenger verken å drifte eller behandle varelageret selv.

Brann vil lande på en omsetning av supporterutstyr mellom 3,5 og 4 millioner i 2016.

– Dette er en god løsning for oss, slår Schutz fast.

Ny draktleverandør

Torshov Sport kommer også til å overta driften av Brannbutikken på Stadion. Det vil bli stengt fra 1. desember for ombygging, og vil åpne igjen etter nyttår.

Klubben og sportskjeden har ikke valgt 1. desember ved en tilfeldighet. Branns utstyrsavtale med Hummel går ut dagen før, og det er forventet at klubben ikke forlenger samarbeidet. Etter det BA kjenner til blir Nike rødtrøyenes nye drakt- og utstyrsleverandør.

– Jeg har ikke noen kommentar til hva som skjer etter avtalen med Hummel går ut, sier Branns kommersielle leder.