Huseklepp og Haugen sikret Brann-medalje

I 2. omgang sikret Fredrik Haugen og Erik Huseklepp hvert sitt drømmemål.

I 2. omgang sikret Fredrik Haugen og Erik Huseklepp hvert sitt drømmemål. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Brann tar medalje for første gang siden 2007. To fantastiske scoringer av Erik Huseklepp og Fredrik Haugen sikret seieren 2-1 over Start.

DEL

Dermed ligger Brann og Odd på 51 poeng før den siste serierunden. Molde på 4.-plass har 45 poeng. Dermed er det bare et spørsmål om Brann vinner sølv eller bronse denne sesongen.

Slik var kampen

Brann fikk det ikke til å stemme i de første 45 minuttene borte mot Start. 

Brann lå på sølvplass på målforskjell før søndagens bortekamp mot Start. Seier ville sikre medalje og Europacup-spill neste år – én runde før slutt.

Etter fem minutter var det bortelaget og Brann som vartet opp med kveldens første gode angrep.

Daniel Braaten fosset nedover venstrevingen, fintet to Start-spillere på ræv, og kom seg inn i 16-meteren til Start. Innlegget sto derimot ikke i stil med forarbeidet, gikk over alt og alle ut og ut til kast. Den burde han fått mer ut av, men forarbeidet var aldeles utmerket. 

Det var en rotete start på kampen, der ingen av lagene klarte å tilrive seg noe overtak på kampen. Pasningsfeilene florerte. 

Stor sjanse til Braaten

Første omgang var ikke mye å skryte av, men Brann holdt nullen.

Første omgang var ikke mye å skryte av, men Brann holdt nullen. Foto:

Brann klarte aldri å komme i gang med sitt spill i den første omgangen, men etter 25 minutter kom de på en sjelden visitt i Starts 16-meter.

Deyver Vega sendte et lurt innlegg mot bakerste stolpe. Daniel Braaten fikk en lang fot på innlegget, men han fikk ikke avslutningen på mål. Der burde det stått 1-0 til Brann, men Braaten har kun scoret ett fattig mål på de siste to sesongene – ingen i Brann-trøyen – er rett og slett svært lite målfarlig. 

God Leciejewski-redning

Etter 41 minutter fikk Start en gigantisk sjanse. Lars Jørgen Salvesen, som er Starts formspiller, løp seg fri i rommet mellom Amin Nouri og Jonas Grønner, og Taipo Hekkilä fant han med et nydelig innlegg. Salvesen fikk stå helt upresset på fem meter å avslutte på volley, men en tålmodig Piotr Leciejewski ventet ut avslutningen og fikk reddet. Der var Leciejewski god og Brann heldig.

Det var det nærmeste noen av lagene kom i en svært lite severdig første omgang. I det hele tatt var ikke 1. omgang på Sør Arena noen god reklame for norsk fotball. 

Kampen tar fyr

Men om kampen var kjedelig i første omgang, ble det gjort opp for i den andre.

Brann gjorde grep i pausen for å skape mer farligheter. Både Jakob Orlov og Erik Huseklepp kom inn i pausen på bekostning av Vega og Skålevik. Og byttene hadde definitivt en effekt, som så mange ganger før denne sesongen.

I det 53. minutt tok kampen fyr. Først kombinerte Huseklepp og Kristiansen bra på venstresiden. Kristiansen sendte Robert Sandnes ut i kiosken for å kjøpe pølse før han la inn foran mål. Der var Orlov akkurat for seint ute til å få en tå på ballen.

Et lite minutt senere kom Alex DeJohn til en avslutning på corner, men traff en medspiller i feltet. Det åpnet for en kontringsmulighet for Erik Huseklepp. I kjente klyv løp han mot Start-målet, men Huseklepp ble litt for alene og kom aldri til noen god avslutningsposisjon. Det hele endte med et blokkert skudd som gikk ut til corner.

Uansett morsomt at det endelig skjedde noe spennende i kampen. I løpet av et hektisk minutt var det flere sjanser enn i hele første omgang til sammen.

Start opp i 1-0

I det 62. minutt vant Brann ballen høyt i banen. De satte fart fremover i banen, og etter noen trekk fikk Fredrik Haugen ballen på 16 meter. Han forsøkte et skudd, men ballen gikk like over mål. Stor Brann-sjanse der.

Like etterpå gjorde Nilsen sitt tredje bytte, da Kasper Skaanes kom inn for Barmen.

Men så skjedde det som ikke skulle skje. Brann fikk aldri klarert en corner, og Start fikk slått inn i feltet to ganger. Der tapte Brann flere dueller, og plutselig sto Robert Sandnes helt alene på ti meters hold. Han takket og bukket, og satte enkelt inn 1-0 for hjemmelaget.

Start-scoringen ble faktisk starten på en Brann-storm mot hjemmelagets mål. Først fintet Huseklepp seg forbi en Start-back og la knallhardt inn foran mål. Der kom Orlov løpende, men avslutningen fra kort hold gikk rett på Håkon Opdal.

To kanon-mål

Deretter kom en av de fineste Brann-scoringene de siste årene, signert Erik Huseklepp. Han fikk ballen på 30 meter, litt til venstre for Starts mål. Derfra dro han seg inn i banen og ladet kanonen. Han traff klokkeklart, og ballen gikk i en nydelig bue over Håkon Opdal, via tverrliggeren og i mål. En kandidat til årets mål, og dermed var stillingen 1-1.

Bare minuttet senere var plutselig Kasper Skaanes alene med keeper, men avslutningen gikk rett på Opdal. Noen minutter senere forsøkte Dennis Antwi seg med et skudd fra 25 meter, men det var ikke på Huseklepp-nivå og ballen gikk rett på Leciejewski.

En som også hadde ladet skuddfoten var Fredrik Haugen. I det 77. minutt mottok han ballen på 30 meters hold. Han tok den med seg noen meter frem, før han med strak vrist sendte ballen som et prosjektil opp i lengste kryss. Om mulig et enda finere skudd enn Huseklepp, og dermed ledet Brann 2-1.

Begge Branns scoringer var egentlig ganske ufarlige situasjoner, men to fantastiske skudd sørget for å snu kampen.

Start nære utligning

Start kom seg til hektene etter Brann-kanonene, og etter 86 minutter kom de til en kjempesjanse på frispark. Foran mål sto Start-spillerne i kø for å score, men Leciejewski fikk en fot på ballen og fikk avverget farlighetene.

To og et halvt minutt på overtid kom plutselig Heikkilä seg fri i feltet, men skuddet fra 7-8 meter gikk over mål.

Nærmere kom aldri Start, og Brann vant kampen 2-1 etter to fantastiske skudd i en fartsfylt 2. omgang.

Start – Brann 1-2 (0-0)

Eliteserien menn. Sør Arena. 4524 tilskuere.

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gult kort: Taipo Heikkilä, Start. Daniel Braaten og Jonas Grønner, Brann.

1-0: Robert Sandnes (66), 1-1: Erik Huseklepp (71), 1-2: Fredrik Haugen (78)

Start (4-4-2): Håkon Opdal - Eirik Wichne (Lasse Sigurdsen fra 85), Alex DeJohn, Tapio Heikkilä, Henrik Robstad - Robert Sandnes (Espen Hoff fra 68), Andreas Hollingen (Gudmundur Kristjánsson fra 74), Erlend Segberg, Espen Børulfsen - Lars Jørgen Salvesen, Dennis Antwi.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Jonas Grønner, Vadim Demidov, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen. Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Kasper Skaanes fra 64) – Deyver Vega (Erik Huseklepp fra 46), Steffen Lie Skålevik (Jakob Orlov fra 45), Daniel Braaten.

Artikkeltags