Brann kom til Sandefjord som suveren serieleder, mens hjemmelaget er i krise – uten hovedtrener og med 16 baklengs på seks kamper så langt. Men den ventede kvalitetsforskjellen var det ingen som kunne se i 1. omgang. Det var rett og slett et såpass langtrukkent gjesp at det er bra en slipper å se det for ofte!

Vel var gressmatten i Sandefjord løs og småvrien å spille på, men det er likevel utrolig med en eneste halvsjanse i løpet av 45 minutter!

Over fra Marengo

Den ene muligheten var det Brann som hadde, da Ludcinio Marengo fikk ballen fra kant-kollega Gilbert Koomson. Fra 18 meter løftet han ballen over lengste kryss, men selv om et bedre innstilt skudd hadde gått inn bak Eirik Johansen, så kan det neppe regnes som en målsjanse.

Lars Arne Nilsen tok grep i pausen: Ut med Amer Ordagic, inn med Peter Orry Larsen. Og det betalte seg veldig kjapt.

1-0 etter 49 minutter

Etter fire minutter fikk Koomson ballen på kanten. Innlegget fant Larsen på første stolpe, og Måløy-karen klinket den inn ved nærmeste stolpe.

 

Det var i det hele tatt et langt mer livlig Brann som kom på banen etter hvilen. Bevegelsene satt bedre, og de presset hvalfangerne bakover i starten av omgangen.

Brann mest skumle

Men etterhvert begynte også Sandefjord å nærme seg Branns mål, blant annet hadde Erik Mjelde et frekt forsøk fra distanse som kunne blitt til noe om han ikke hadde fått en dytt i ryggen som dommer Ola Hobber Nilsen overså.

Kampen tetnet til utover etter en times spill, Nilsen måtte opp med et par kjappe gule midtveis i omgangen. Mjelde la seg lavt og prøvde å styre Sandefjord-skuten til farligheter, men det så hele tiden mer skummelt ut når Brann kom inn i motstanderens boks.

Inn med «Kjell»

Med knappe 20 minutter igjen, kom Henrik Kjelsrud Johansen inn for Skålevik.  Og etter bare noen minutter på banen, kom «Kjell» til en god mulighet på innlegg fra Gilli Rólantsson. Men skuddet fra Gjøvik-karen ble blokkert.

Etter 80 minutter fikk Brann en overgang som burde ha punktert kampen. Rødtrøyene kom i overtall, men i stedet for å «rulle opp» på håndballvis og spille Marengo fri på ni meter, skjøt Kristoffer Barmen selv fra 16-meteren, og over mål.

Men Sandefjord klarte ikke å mobilisere noen sluttspurt. Det var Brann som kontrollerte sluttminuttene, og tok en fullt fortjent seier etter å ha løftet seg betraktelig etter den begredelige 1. omgangen.

Kampfakta

Sandefjord - Brann 0-1 (0-0)

Eliteserien fotball menn. Sandefjord, 4.672 tilskuere. Dommer: Ola Hobber Nilsen. Gult kort: Solberg, Elefthiriou, Sandefjord. Heltne Nilsen, Skålevik, Brann.

Mål: 0-1 Peter Orry Larsen (50).

Sandefjord (3-4-3): Eirik Johansen - El-Hadji Gana Kane (Andrew Elefthiriou fra 62), Christer Hansen, Lars Grorud - Victor Demba Bindia (George Gibson fra 84), Håvard Storbæk, Erik Mjelde, Joakim Olsen Solberg - André Sødlund, Pontus Engblom, Flamur Kastrati (Mohamed Ofkir fra 83).

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger, Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Gilli Rolantsson - 
Amer Ordagic (Peter Orry Larsen fra 46), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen - Gilbert Koomson , Steffen Lie Skålevik (Henrik Kjelsrud Johansen fra 73), Ludcinio Marengo (Azar Karadas fra 89).