Knallsterk 3-1-seier i Nordland

  Artikkelen er over 2 år gammel

  To mål av Kristoffer Barmen og ett av Jakob Orlov sikret Brann seieren på Aspmyra.

  DEL
  • Se målet i videovinduet til høyre (øverst hvis du leser BA på mobil), og alle høydepunktene lenger nede i saken.

  – Det var deilig å vinne. Det tok litt tid å tilpasse oss underlaget, men utover kampen ble det ok, men ikke noe mer enn det, sa Lars Arne Nilsen til TV 2 etter kampslutt.

  – Vi er fornøyd med å vinne 3-1 borte, og vi hadde sjanser til å score flere mål. Men Bodø/Glimt var like gode, de var kvikke og bra. Det var en kamp som vippet begge veier. Men i 2. omgang fikk vi de to målene og hadde brukbar kontroll. De var farlige, og vi spiller dem ikke ut på noen måte, sier Nilsen.

  Brann var heldige med resultatene i en del andre kamper, og rykket opp til 2.-plass på tabellen etter søndagens seier.

  – I Tippeligaen kan alt skje. Vi viser at vi på vårt beste kan være der oppe og kjempe. Hvis dette fortsetter kan vi ta en topplassering til slutt, sa Brann-helt Kristoffer Barmen etter kampen.

  Slik var kampen

  Bodø/Glimt åpnet friskest foran et feststemt hjemmepublikum på Aspmyra. Etter syv minutter forsøkte Mathias Normann et skudd fra 25 meter, men Horwath så ut til å ha god kontroll da han lot ballen trille ut til femmeter.

  To minutter senere brukte Ole Jørgen Halvorsen Brann-back Ruben Kristiansen som rundingsbøye. Foran mål fant han Trond Olsen som forsøkte seg med en frekk variant med hælen. Avslutningen gikk, heldigvis for Brann, midt på Alex Horwath.

   Kristoffer Barmen scoret to vakre mål, og Jakob Orlov scoret etter Glimt-tabbe.

   To raske mål

   I stedet gikk Brann opp i ledelsen 1–0 etter 12 minutter. En utoverskrudd corner fra Fredrik Haugen gikk mot første stolpe. Der kom Kristoffer Barmen løpende mot ballen, og med en strålende heading klarte Barmen å plassere ballen i motsatt hjørne.

   Men Brann var ikke lenge i himmelen. Amin Nouri mistet ballen på høyresiden på egen banehalvdel, og Trond Olsen brukte noen få touch på å svinge ballen inn foran mål. Der kom Fitim Azemi skliende og fikk en enkel oppgave med å sette inn reduseringen.

   1–1 etter 18 minutter.

   Annullert scoring

   Etter 21 minutter fikk Normann stå helt alene på en corner. Headingen var god, men Kristiansen sto på streken og forhindret scoring.

   Deretter skjedde en merkelig situasjon på Aspmyra. Bismar Acosta satte ballen i mål etter en dødball. Dommeren godkjenner målet, og alle Brann-spillerne, samt bortesupporterne, jublet for ny ledelse. Men da Glimt gjorde seg klar til avspark tok dommeren en prat med sin assistent på sidelinjen, og målet ble deretter avblåst for offside. TV-bildene viser at avgjørelsen er helt korrekt, for Acosta sto i offside da Jakob Orlov forlenget innlegget.

   Det siste kvarteret gikk roligere for seg, da begge lagene tok lite risiko og de slet med å skape de store sjansene. Det mest spennende var da Fredrik Haugen hisset seg opp og gikk i strupen på Mathias Normann fem minutter før pause. Normann fikk gult kort for taklingen i forkant av situasjonen, mens Haugen fikk gult kort for sin reaksjon.

   Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1–1.

   – Jeg synes ikke vi er så gode i dag, sa Glimt-spiller Azemi til TV 2 på vei ut av banen.

   – Jeg føler vi kom oss utover i 1. omgang og ble bedre og bedre. Nå skal vi gå ut i 2. omgang og vise at vi har lyst på tre poeng, sa Barmen til kanalen.

   Drømmestart på 2. omgang

   Og starten på den 2. omgangen bekreftet Barmens ord før pause. En Glimt-spiller forsøkte å klarere ballen, men endte i stedet med å sende den inn i egen femmeter. Der endte Orlov i en duell med Glimt-keeper Simon Thomas, som ikke turte å ta ballen med hendene i frykt for å bli avblåst for tilbakespill. Den svenske Brann-angriperen raget høyest og sendte Brann i ledelsen på ny.  

   Og ti minutter senere doblet Barmen ledelsen. Brann kombinerte fint foran Glimts 16-meter. Haugen fant Barmen med et hælspark. Barmen tok med seg ballen forbi en Glimt-spiller, før han svingte ballen opp i lengste kryss fra 20 meter. Nydelig Brann-scoring, og ledelse 3–1.

   Full kontroll

   Bodø/Glimt var ufarlige det første kvarteret i 2. omgang. Brann hadde ballen mye, og nordlendingene ble stanset effektivt de gangene de gikk i angrep. Etter 65 minutter forsøkte Olsen seg med et hardt skudd på frispark, men Horwath hadde få problemer med å slå ballen over mål.

   Brann lå tett og kompakt i denne perioden av kampen, og selv om hjemmelaget tok mer kontroll over banespillet, slet de med å skape de store sjansene.

   Etter 78 minutter forsøkte Demidov seg på et frekt forsøk fra midtbanen. Han så at keeper sto langt ute og forsøkte en lobb, men Glimt-keeper Simon Thomas fikk slått ballen over til corner.

   Glimt klarte aldri å nærme seg, og dermed endte kampen med en solid 3-1-seier for Brann. Rødtrøyene spilte en veldig god bortekamp. Effektive i angrep, og defensivt hadde de stort sett full kontroll på et tamt Glimt-lag.

   PS! Brann pådro seg for øvrig seks gule kort i kampen. Det var Acosta, Karadas, Haugen, Barmen, Braaten og Vega.

   Bodø/Glimt – Brann 1-3 (1-1)

   7654 tilskuere

   Mål: 0-1 Kristoffer Barmen (13), 1-1 Fitim Azemi (18), 1-2 Jakob Orlov (48), 1-3 Barmen (55).

   Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget.

   Gult kort: Daniel Edvardsen, Mathias Normann, Martin Bjørnbak, Vadim Manzon, Bodø/Glimt, Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen, Daniel Braaten, Deyver Vega, Bismar Acosta, Azar Karadas, Brann.

   Lagene:

   Bodø/Glimt (4-3-3): Simon Thomas – Daniel Edvardsen, Sascha Mockenhaupt, Martin Bjørnbak, Thomas Jacobsen – Alexander Jakobsen (Jens Petter Hauge fra 43.), Mathias Normann, Patrick Berg (Morten Konradsen fra 84.) – Ole Jørgen Halvorsen, Fitim Azemi (Vadim Manzon fra 77.), Trond Olsen.

   Brann (4-3-3): Alex Horwath – Amin Nouri, Bismar Acosta, Vadim Demidov, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Kasper Skaanes fra 74.) – Gilli Sørensen (Deyver Vega fra 72.), Jakob Orlov (Azar Karadas fra 86.), Daniel Braaten.

   Artikkeltags