Kristoffer Larsens agent Kent Karlsen prøver å ordlegge seg så diplomatisk han klarer, men legger ikke skjul på at Kristoffer Larsen (23) ikke kan leve med den minimale spilletiden han får i Brann om dagen.

– Vi skal ta oss en prat med Brann etter sesongen og så får vi se. At han spiller så lite bekymrer. Han er en spillertype som er avhengig av tillit og spilletid. Samtidig gjør jo Brann det bra, og vi opplever at han er veldig nære førsteelleveren, sier Karlsen til BA, før han kjapt legger til at Larsen kun fokuserer på opprykkskampen.

Var Nilsens nøkkelspiller

Da Lars Arne Nilsen ble ansatt som ny Brann-trener i mai, så det ut til å være svært gode nyheter for Larsen. Han startet syv av de åtte første kampene under sin nye trener. Med fire kampavgjørende scoringer i denne perioden, var Larsen også Branns toppscorer. En kneskade og et overgangsvindu har snudd opp ned på alt for Laksevåg/Askøy-karen.

I syv strake kamper har han startet på benken. I tre av kampene har han ikke engang fått et innhopp. Til sammen har han fått 49 spilleminutter siden slutten av august.

– Det er trenerens vurdering. Hvis de andre presterer bedre enn meg, så fortjener de å spille, sier Larsen.

– Synes du at de andre presterer bedre enn deg?

– Det er vanskelig å bytte på et lag som har vunnet, men jeg føler at jeg har vært pigg på trening. Og jeg følte at innhoppet mitt mot Jerv kanskje skulle gitt meg en sjanse. Men alt i alt er det treneren som tar ut laget. Det er han som bestemmer, og det må jeg bare respektere.

Agent Karlsen understreker at han forstår at 23-åringen sliter med å komme inn på laget så lenge laget presterer. Brann har gått 15 kamper uten tap.

– Opplever du at han er med i fremtidsplanene til Brann?

– Jeg gjør egentlig det, men akkurat nå er det mye som er i det uvisse. Vi må sette oss ned etter sesongen og ta oss en skikkelig prat. Hvilke planer har de for ham? Hvor vil de eventuelt forsterke? Vi må se på mulighetene, for situasjonen er ikke ideell, svarer Karlsen.

Larsen: – Det er kjipt

Selv da laget ikke fungerte, som mot Bærum, fikk ikke Larsen være med å bidra.

– Det er kjipt. Jeg kommer jo her hver dag for å gjøre det jeg elsker å gjøre, og det er kjipt å ikke få bidra. Det var surt å ikke kunne hjelpe laget, sier 23-åringen.

– Hvor lenge kan du leve med så lite spilletid?

– Det vil jeg ikke kommentere nå. Vi får ta en prat etter sesongen, så får vi se hva de tenker, og hva jeg tenker. Det er ikke noe jeg fokuserer på nå.

Når temaet blir Larsen virker det som om trener Nilsen får dårlig samvittighet. Han peker på at laget har fungert etter at Larsen forsvant ut med skade.

– Det er litt hipp som happ hvem du velger, og når du først velger noen så holder du ved det. Jeg har ikke troen på å bytte hele tiden. Det er viktig å bygge relasjoner. Samtidig har ikke Larsen vært like overbevise de gangene han har kommet inn, utenom mot Jerv, sier Nilsen.

– Vet aldri hva du får

– Fungerer han bedre når han starter enn når han kommer inn fra benken?

– Han kan være god når som helst. Det er det som er greien med ham, du vet aldri hva du får. Vi hadde ikke ligget der vi ligger hvis det ikke hadde vært for ham. I en fase avgjorde han mange kamper for oss. Larsen har alle bruk for. Men han har noen utfordringer å jobbe med.

– Er han med i fremtidsplanene til Brann?

– Eh ... Hva som skjer videre må vi se på senere. Det er mye som er uavklart. Han har kontrakt i ett år til, så sånn sett er jo han med i fremtidsplanene, svarer Nilsen.