Brann har den siste tiden jobbet med flere forlengelser på spillere med kontrakter som går ut etter 2017-sesongen. Flere har forlenget, og nå har også den det har vært mest usikkerhet rundt valgt å fortsette karrieren i Brann.

Piotr Leciejewski forlenger kontrakten sin med rødtrøyene ut 2019-sesongen.

– Ingen gambler

– Valget mitt sto mellom å dra nå i desember eller forlenge kontrakten. Jeg er ingen gambler, og ville ikke vente til kontrakten gikk ut, forteller 31-åringen til BA.

– Jeg vil bli i Brann fordi klubben er på vei oppover. Neste sesong skal vi spille europacupen, og det har alltid vært et mål. Hvorfor skal jeg dra noen plass, når jeg har alt jeg ønsker her, spør den polske keeperen.

Men han tok ikke avgjørelsen alene. Konen og datteren på tre og et halvt år fikk også være med på avgjørelsen.

– Dette har vi snakket om i familien. Vi som familie har bestemt at vi skal være i Bergen. Jeg har en datter som snakker norsk, og konen min har jobb her. For alle var det best å bli, forteller Leciejewski.

Høye ambisjoner

Den polske sisteskansen ble hentet til Brann fra Sogndal før 2010-sesongen, og konkurrerte ut Håkon Opdal som førstevalg mellom stengene i Brann.

– Jeg trodde ikke at jeg skulle bli så lenge her, men etter den første sesongen skjønte jeg at jeg var blitt glad i klubben. Rune Skarsfjord og fansen hadde støttet meg, selv om jeg ikke hadde min beste sesong, mimrer Leciejewski.

– Men det er viktig å understreke at jeg fortsatt er her fordi jeg har høye ambisjoner. Både for meg selv og for klubben. Vi skal fortsatt være med å kjempe i toppen av norsk fotball, og det tror jeg vi klarer. Ellers hadde jeg ikke forlenget, legger han bestemt til.

– Piotr hadde en god sesong i 2016, og vi forventer at han kommer til å fortsette utviklingen i årene som kommer og være en god og viktig målvakt for oss. Som keeper vil han ha mange gode år foran seg, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt til brann.no.

Tidligere i høst har også reservekeeper Alex Horwath forlenget kontrakten sin. Det samme har Bismar Acosta og Steffen Lie Skålevik gjort.