«Moderne Oda» reddet uavgjort for Arna-Bjørnar

– Da jeg fikk tenkt meg om, mente jeg at jeg visste hvor hun har skutt før, sier Oda Maria Bogstad, som her redder straffen fra Røa-spiss Synne Jensen (t.v.).

– Da jeg fikk tenkt meg om, mente jeg at jeg visste hvor hun har skutt før, sier Oda Maria Bogstad, som her redder straffen fra Røa-spiss Synne Jensen (t.v.). Foto:

En av grunnene til at Arna-Bjørnar hentet Oda Maria Bogstad (22) fra Lyn, var hennes ferdigheter med beina. Men tirsdag måtte en strafferedning til for å klare 0-0.

DEL

Røa hadde det meste av banespillet i tirsdagens treningskamp i tyrkiske Belek, og det ville vært fortjent om østlendingene tok ledelsen da de fikk straffe på tampen.

Men Oda Maria Bogstad la seg ut i full strekk, og avverget på mesterlig vis straffesparket fra Synne Jensen.

To flotte redninger

– Da jeg fikk tenkt meg om, mente jeg at jeg visste hvor hun har skutt før. Så jeg ventet så lenge jeg turte, og kastet meg til den siden jeg trodde skuddet ville komme, sier Bogstad på telefon fra Tyrkia. Og hun hadde altså rett, og fikk hansken på skuddet fra Jensen, som står med 22 A-landskamper for Norge.

Bare minutter senere ville Jensen revansjere seg, men Bogstad reddet igjen mesterlig på det gode skuddet fra Røa-angriperen.

Etter at Røa og Synne Jensen hadde brent to gode sjanser, fikk Arna-Bjørnar sine to eneste muligheter i et oppgjør der de ellers produserte fint lite.

– Det var vel egentlig en kamp der vi prøver mye, uten helt å få det til, sier Bogstad ærlig.

Selv kan hun altså si seg fornøyd, etter å ha reddet uavgjort i en kamp der Røa styrte mye av spillet og hadde de fleste hel- og halvsjansene.

Og selv i periodene der østlendingene presset hardt på, turte Arna-Bjørnars forsvar og nye keeper å spille ball. De slo sjelden langt, utespillerne brukte Bogstad til å prøve å «spille seg ut».

Stort sett små spillere

– Det er slik vi vil gjøre det. Jeg liker det veldig godt, og for vår del ville det vel også vært dumt å bare måke ballen opp. For vi har få storvokste spillere, og lange baller ville fort bare kommet i retur, påpeker hun.

Arna-Bjørnars nye trener, stordabuen Remi Natvik, er sånn passe fornøyd med tirsdagens gjennomkjøring.

– Det var helt OK. Jeg ser igjen noe av det vi har jobbet med å få til, men ser også noen ting vi må jobbe med, sier han til BA.

– Laget er ferskt, får du skikkelig fasong på det til sesongstart?

– Det er vanskelig å svare på. Vi kan ikke gjøre annet enn å jobbe jevnt og trutt. Jeg synes vi har kommet greit igang, svarer 33-åringen.

Artikkeltags