Nå har Piotr forlatt Brann

Piotr Leciejewski er ferdig i Brann. Det er bekreftet!

Piotr Leciejewski er ferdig i Brann. Det er bekreftet! Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ja, nå er det faktisk bekreftet: Keeperen har signert en treårskontrakt med Zaglebie Lubin.

DEL

Overgangssagaen rundt Branns polske målvakt Piotr Leciejewski (32) har vært lang.

I sommer startet rabalderet da den polske klubben Zaglebie Lubin siklet etter keeperen. Overfor Brann la ikke Leciejewski skjul på at han ønsket muligheten til å vende hjem igjen, men Brann avslo tilbudene som kom fra Polen. Det gjorde målvakten svært irritert.

Det varte og rakk ...

Interessen har vart gjennom høsten, og før jul kunne man endelig bekrefte at klubbene gikk mot en enighet. Zaglebie Lubins sportsdirektør, Dariusz Motala, fortalte overfor BA at de håpet å lande avtalen før man gikk til juleferie.

Men forhandlingene med Leciejewski varte og rakk. Først i dag, 12. januar, ble keeperen presentert. Han har skrevet under en treårskontrakt med polakkene. Det bekreftes på hjemmesidene deres.

– Dette kom opp allerede i fjor sommer, men totalvurderingen da var at vi ikke kunne slippe Piotr. Men vi har hele tiden påpekt at vi skulle være løsningsorienterte dersom prisen var den rette, siden dette var viktig for ham, forteller sportssjef Rune Soltvedt til Brann.no.

– Piotr har satt spor etter seg. Han har vært en god keeper for oss gjennom mange sesonger og er en person vi har lært å kjenne og sette pris på som den han er, fortsetter Soltvedt.

Pris: Cirka to millioner kroner

Etter det BA kjenner til vil Brann motta nærmere to millioner kroner for keeperen. Leciejewski har et stort navn blant fansen, men Brann skal ha keeperemner på trappene. Sportssjef Rune Soltvedt har siden i sommer vært klar på at man ikke ville selge Leciejewski før man hadde klare alternativer. For tiden har Brann kun én målvakt – den tiltenkte andrekeeperen og stortalentet Markus Olsen Pettersen (18).

Leciejewski kom fra Sogndal før 2011-sesongen, også det etter en het overgangssaga. Han spilte 184 obligatoriske kamper for Brann.

Dette la keeperen ut på Instagram-profilen sin fredag morgen:

New challenge #skbrann #zaglebielubin #ekstraklasa #bergen #lubin

Et innlegg delt av Piotr Leciejewski Official (@piotrleciejewski)

Artikkeltags