NFF beklager: – Vi har kanskje vært for naive

Kampen på Extra arena ble avlyst bare en timer før start.

Kampen på Extra arena ble avlyst bare en timer før start. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg har full forståelse for synspunktene til Brann og supporterne om at vi kunne vært noe mer proaktive, sier Rune Pedersen i NFF.

DEL

Rune Pedersen er seksjonsleder for turneringsadministrasjon og arrangement i Norges Fotballforbund (NFF). Han sier forbundet for omtrent ti dager siden fikk en fremdriftsplan på hvordan hjemmebanen til Ranheim skulle bli i god stand til seriestart.

– Ut fra det som ble lagt frem der og den dialogen vi har hatt underveis, trodde vi banen var god nok og spillbar i kveld. Det vi selvfølgelig kanskje burde gjort er å være der oppe med klubbene for å se dette tidligere. Det har vi tenkt i ettertid, sier Pedersen.

Tidligere i uken hadde NFF møte med alle klubbene i eliteserien og 1. divisjon, der de gikk gjennom hver enkelt arena.

Les også: – Jeg er veldig skuffet. Dette skulle vært unngått

Les også: – Folk er fortvilet. De har reist langt og brukt mye penger (BA+)

Les også: Ranheim - Brann er utsatt

– Kanskje vært for naive

– Vi fikk positive tilbakemeldinger på første serierunde. Vi trodde det skulle gå bra, men vi har kanskje vært for naive i den nærgående kontrollen på hver arena.

– Når var NFF sist til stede selv for å se på banen (til Ranheim)?

– Nei, det har jeg ikke foran meg her. Men vi fikk rapporter før forrige helg og fortløpende oppdateringer, sier Pedersen.

Han medgir at NFF burde vært noe «tettere på», spesielt med tanke på kuldesituasjonen som har vært.

Rune Pedersen (foran) på Brann Stadion i fjor.

Rune Pedersen (foran) på Brann Stadion i fjor. Foto:

– I lys av det som har skjedd skulle vi ønske vi var tettere på en avgjørelse i kampen mellom Ranheim og Brann. Ingen tvil. Jeg har full forståelse for synspunktene til Brann og supporterne om at vi kunne vært noe mer proaktive, sier Pedersen.

To kamper allerede utsatt

Til serierunde to har allerede Stabæk-Start og Sandefjord-Ranheim blitt utsatt. I de tilfellene fikk NFF melding fra Stabæk og Sandefjord, besøkte banen og fant ut at det var umulig å få banen spilleklar til neste helg.

– Tror du dette endrer på holdningene til tidlig seriestart?

– Det er mer et politisk spørsmål. Det har vært ganske stor enighet i NFF og Norsk Toppfotball om tidlig seriestart. I 2016 startet vi samme helgen, og det gikk veldig bra. Alle vet det har vært ekstremt kaldt og en lang vinter, så kanskje skulle vi gjort grep mot enkeltarenaer tidligere da vi så at kulden og vinteren gikk lenger ut i mars, sier Pedersen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken