NFF endrer overgangsvinduet: – Vi er fornøyde!

Branns sportssjef Rune Soltvedt liker å handle spillere om sommeren, og er greit fornøyd med at det norske overgangsvinduet nå blir likt som i andre europeiske land. Her fra signeringen av Daouda Bamba i fjor sommer.

Branns sportssjef Rune Soltvedt liker å handle spillere om sommeren, og er greit fornøyd med at det norske overgangsvinduet nå blir likt som i andre europeiske land. Her fra signeringen av Daouda Bamba i fjor sommer. Foto:

Av

Norges Fotballforbund har lyttet til klubbene og flytter på datoene for sommerens overgangsmarked. I år kan man hente spillere mellom 1. og 31. august.

DEL

Det viser et rundskriv NFF har sendt ut til klubbene, skriver Sportshjørnet.

«Etter ønske fra de involverte klubber (NTF) flyttes nå vinduet tilbake til august – noe som vil medføre at lukking av det norske overgangsvinduet på sommeren nå igjen samsvarer med de fleste andre europeiske land», står det i brevet.

De siste årene har det norske sommervindu åpnet i midten av juli og stengt halvveis ut i august.

– Det har vært et ønske fra klubbene om å kunne hente spillere noe senere enn før, blant annet fordi overgangsvinduene ellers i Europa har stengt senere enn vårt, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn til Sportshjørnet.

Brann: – Vi er fornøyde!

Brann er en av klubbene som har ønsket denne endringen.

– Vi er fornøyde med at det ble endret og tilpasset resten av landene. Det har vært litt utfordrende at mange spillere har lyst til å spille ute i den store verden, og når vi stenger 14 dager før øvrige land, så er det mange som velger å sitte på gjerdet for å se om det dukker opp noe der ute, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt, som var meget aktiv i fjorårets overgangsvindu om sommeren.

– Vi hadde overlevd fint slik som det var, men vi synes det er veldig greit å ha det slik som andre land.

Nest: – En god sak

Nest-Sotra er en annen klubb som bruker å være aktiv på overgangsfronten. Sportssjef Arve Haukeland er mest opptatt av hvor mange kamper det er igjen av sesongen når overgangsvinduet åpner.

– Slik vi jobber, er det greit at overgangsvinduet åpner som i fjor. Men det blir så å si helt identisk, for vi har 15 kamper igjen når overgangsvinduet åpner, og det var det i fjor også, sier Haukeland.

– Det er en god sak at det blir mest mulig likt med resten av Europa, avslutter Haukeland.

Arve Haukeland.

Arve Haukeland. Foto:

Artikkeltags