Petter Strand har signert for Brann

Petter Strand er på vei til Brann.

Petter Strand er på vei til Brann. Foto:

Brann har signert midtbanespilleren Petter Strand (24).

DEL

Midtbanespilleren har signert en lengre kontrakt med Brann og blir presentert som ny Brann-spiller i løpet av de nærmeste dagene. Det melder eurosport.no lørdag kveld.

BA sitter med de samme opplysningene. Strand blir sannsynligvis presentert tidlig i neste uke. Etter det BA erfarer skriver Strand en lengre kontrakt, trolig på fire år.

Strand har vært i Branns søkelys i lengre tid, og sportssjef Rune Soltvedt har aldri lagt skjul på sin begeistring for 24-åringen.

– Vi legger ikke skjul på at det hadde vært kjekt om Petter Strand kom til oss, sa Soltvedt til BA i desember.

Nå ser det ut som Soltvedt får viljen sin. Lørdag kveld skriver Soltvedt i en SMS til BA at han ikke har noe å si om saken akkurat nå.

– Brann er klubben min

Strand gjorde kometkarriere i Sogndal, og ble solgt til Molde før 2016-sesongen. Han har spilt 82 kamper og scoret 8 mål i den blå trøyen. Kontrakten med Molde gikk ut etter forrige sesong, noe som betyr at Brann ikke trenger å betale overgangssum for Tertnes-karen.

– Brann er jo klubben min. Jeg har alltid sagt at jeg skal spille for Brann, jeg vet bare ikke når, sa Strand i et lengre intervju med BA før jul.

Strand har ikke besvart BAs henvendelser lørdag kveld.

– God og klok signering

TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener det er en god og klok signering av Brann.

– Det er en spiller som kommer til å passe veldig bra inn i Lars Arne Nilsen sin måte å spille fotball på. Han har en bra fot, kan brukes i flere posisjoner og har en enorm løpskraft.

– Skal Brann være med og kjempe helt i toppen også denne sesongen, er de avhengig av å ha mer bredde i stallen enn de hadde i 2018. I tillegg til at han gjør Brann mindre sårbar for skader, forventer jeg at han spiller seg til fast plass, sier Mathisen.

Strand er en anvendelig spiller som kan spille i flere posisjoner.

– Hvor tror du han passer best i Branns system? Som indreløper eller kant?

– Han vil passe godt inn begge steder, og jeg tror også han kommer til å bli brukt begge steder ut fra hvem som er i form og skadefri, svarer Mathisen.

Petter Strand

Født: 24.08.1994

Posisjon: Midtbane

Høyde: 175 cm

Vekt: 71 kilo

Tidligere klubber: Tertnes, Fyllingsdalen, Sogndal og Molde

Aktuell: Har signert en langtidskontrakt med Brann.

Artikkeltags