Så kom Hanstveit tilbake til Brann

Gatetrener: Erlend Hanstveit (34) har engasjert seg i gatelaget til Brann, og så de vinne 7-0 over Fredrikstad tirsdag.

Gatetrener: Erlend Hanstveit (34) har engasjert seg i gatelaget til Brann, og så de vinne 7-0 over Fredrikstad tirsdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Erlend Hanstveit (34) klarte ikke holde fingrene av fatet. Brann-veteranen er tilbake på Stadion – men i en litt uventet rolle.

DEL

I går og i dag spiller Brann mot Fredrikstad, Vålerenga, Stabæk, Viking, Haugesund, Sandefjord og Start. Det er ikke det laget man er vant til å se i draktene: Det er Branns gatelag det gjelder. Og på sidelinjen finner man nå Erlend Hanstveit.

Han la opp etter denne sesongen, og har blitt heltidsstudent på BI. Nå er han i tillegg trener for gatelaget, som består av spillere med rusavhengighet. Tilbudet ble i Norge startet opp i Fredrikstad for fire år siden. Der har det blitt en ubetinget suksess, og flere skjebner er drastisk endret. Samme effekt ser man konturene av her i byen.

– En utrolig fin gruppe

Den reisen er gjerne Hanstveit med på.

– Vi har en fin gjeng som trener godt. De er veldig dedikerte på treningene, rett og slett en utrolig fin gruppe, sier den tidligere Brann-backen.

At det bor noe fotball i laget ble bevist i går, da Fredrikstad ble nedsablet 7-0. Hanstveit har selv hevet seg med på noen treninger, og er imponert over nivået til enkelte.

– Det er flere som tydeligvis har vært gode i fotball, men opplevd en god del humper på veien i livet som har gjort at fotballkunsten har fått en knekk. Nå gjelder det å få noe av det tilbake, smiler Hanstveit, som håper å kunne bidra med noe fotballfaglig innhold.

Gatelaget møtes på Stadion hver tirsdag og torsdag, der de starter dagen med frokost før trening. Deretter er det lunsj.

– Men først og fremst er jeg her for at vi alle skal være sammen, ta en kaffe og prate litt tull – og litt alvor.

– Han er en helt. Det er utrolig kult å ha ham med, sier Janco Larsen (31) på Branns gatelag.

Se Brannmagasinet der Hanstveit oppsummerer karrieren:

  Se årets siste utgave av Brann-magasinet.

  Oppretter stiftelse

  Gatelaget startet opp i april. Det er ni lag som har tilbudet. I tillegg til deltakerne på turneringen i Sotra Arena denne uken har Asker et gatelag, og Lillestrøm og Strømsgodset slutter seg snart til i rekken.

  Det siste nå er en offisiell organisering av gatelagene på nasjonal basis utenfor Norsk Toppfotball (NTF), som så langt har bidratt med midler overfor klubbene. Sammen med ordførerne i Bergen og Fjell, Marte Mjøs Persen (Ap) og Marianne Sandahl Bjorøy (Ap), styreleder i NTF Bjarne Berntsen og oppstarter i Fredrikstad Morten Nyborg lanserte innsatt styreleder Espen Lindmark i den nye Fotballstiftelsen.

  – Det blir fullt fokus på å gjøre dette til et kvalitetsprodukt, der vi sammen med det offentlige hjelper rusavhengige over på en bedre vei, forteller Bjarne Berntsen.

  – Dette er et fantastisk godt initiativ. Skal vi lykkes i rusomsorgen, må vi spille på lag med alle som kan hjelpe, mener Mjøs Persen.

  Artikkeltags