Sjansesløsing, tabber og guddommelige makter: Brann tapte i Stavanger

Branns Veton Berisha fikk pipekonsert fra hjemmepublikummet gjennom hele kampen.

Branns Veton Berisha fikk pipekonsert fra hjemmepublikummet gjennom hele kampen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

På utrolig vis endte det 2-1 til Viking over Brann lørdag. Slik var kampen.

DEL

Hatoppgjøret åpnet fryktelig «shaky» for Brann. Kristoffer Barmen ble presset, og skapte trøbbel for Bismar Acosta. Stopperen svarte med en slurvete heading mot Taijo Teniste, som til alt overmål trynte på det glattet gresset. Zlatko Tripic snappet opp ballen, men skrått alene mot Håkon Opdal var det Branns rutinerte sisteskanse som vant duellen.

Så var det Branns tur. Først måtte Viking klarere ut fra egen målstrek etter litt klabb og babb i feltet, før Veton Berisha var millimeter fra å treffe Daouda Bamba med et hardt og lavt innlegg i feltet.

Deretter valgte Viking-spiss Tommy Høiland å overfalle Vito Wormgoor, som fikk seg en kraftig smell i ribbeina. Dommer Ola Hobber Nilsen, som allerede hadde oversett en albue i bakhodet på Berisha, synes heller ikke dette kvalifiserte til noe advarsel. Det fikk imidlertid Berisha, av foreløpig uante årsaker, like etterpå. Det var i hvert fall temperatur i «kampen om vest»!

Kjørte over Viking, men ...

Brann fortsatte å kjøre kampen, og kom til en drøss med innlegg fra begge kantene. Den gode, gamle linken mellom trekløveret Teniste-Haugen-Koomson viste glimt av 2018-storheten, Berisha var et konstant uromoment på venstre – og Bamba virket sugen som få på å utfordre i midten. Spissen var også nære halvveis inn i omgangen, men ble nektet av Viking-keeper Iven Austbø. Det kan også hende Brann ble snytt for straffe i samme situasjon, da Bamba ble felt av målvakten.

Petter Strand hadde allerede testet skuddfoten et par ganger uten hell før han fikk sjansen på et frispark 25 meter fra mål. Nå traff han bedre, men ballen skrudde like utenfor venstre kryss!

Det sto uansett 0–0 til pause, til tross for hel haug nesten-sjanser – og et par gode sjanser – til Brann. Omgangens dårligste var uansett uten tvil dommer Hobber Nilsen, som frustrerte publikum og spillere på begge lag med inkonsekvent dømming.

Senket av kontring

Brann bare fortsatte å peise på etter hvilen. Og de ble snytt for straffe da Berisha ble løpt over ende i feltet under et innlegg. Hobber Nilsen så antakeligvis ikke situasjonen. Sekunder senere fikk Ruben Kristiansen alle tiders mulighet etter innlegg mot bakerste stolpe, men avslutningen på hel volley ble reddet av en reflekssterk Austbø. På det påfølgende hjørnesparket var det Wormgoor som traff med pannebraskene, men igjen var ikke marginene på Branns side: Ballen føk like over tverrliggeren.

Etter timen spilt ble det action i andre enden. Viking kontret, og Ylldren Ibrahimaj fikk en gigantmulighet inne i feltet. Kantspilleren klarte ikke avslutte skikkelig, men Høiland plukket opp ballen og satt den i tomt bur. Han ble imidlertid korrekt avblåst for offside.

Problemet var at Brann ikke lærte. Fire minutter senere satte de mørkeblå i gang på ny. Acosta lå høyt, og klarte ikke få ned Viking-spilleren på ulovlig vis før ballen ble sendt ut på høyresiden. Der var Kristian Thorstvedt på løp. Han plasserte ballen i motsatt hjørne, utagbart for Opdal til 1–0 for Viking.

Da satte Lars Arne Nilsen inn Azar Karadas og Ruben Yttergård Jenssen for Bamba og Koomson.

I det 76. minutt gjemte de over 1000 tilreisende Brann-supporterne hodene i hendene. Brann hadde utrolige muligheter på rekke og rad i Viking-feltet, men ballen ble reddet, blokkert og hindret av høyere makter fra å gå over streken.

Se høydepunktene fra kampen:

Grusom Brann-tabbe

Det ville seg virkelig ikke i Stavanger, og da Ruben Kristiansen etter en god kamp ellers fikk akutt behov for en målgivende pasning, var det gjort. Venstrebacken sendte Vikings Ibrahimaj alene med Opdal. Avslutningen gikk mellom beina på oddingen til 2–0 i det 79. minutt. Et forferdelig tilbakespill av Kristiansen, og et godt bilde på en frustrerende kveld for Brann.

Men koket var ikke over. En lang ball, slik vi er vant med å se dem, mot en feilvendt Azar Karadas ga endelig resultater i det 85. minutt. Han headet ned til Haugen, som takket for tilliten og dunket til med straks vrist. Ballen suste ned i det høyre hjørnet til 1–2. Kunne det snu? Karadas overfalt Austbø for å hente ballen ut av buret, og etter at alle hadde flydd litt i trynet på hverandre fikk eidaren det gule.

Et par minutter senere fikk Karadas til en snedig avslutning fra langt hold, men ballen gikk like utenfor mål.

Det ble lagt til seks minutter, og fornyet håp kom allerede i første tilleggsminutt. Usman Sale handset på drøyt 20 meters hold, og fikk sitt andre gule. Fredrik Haugen prøvde på et hardt skudd i keeperhjørnet, men Austbø var parat. Brann hadde uansett noen minutter i overtall!

Og Brann var nære. En dobbeltsjanse der ballen flakset i luften mellom en haug spillere i feltet fulgte, men igjen var Viking heldige.

Brann tapte 1–2 i Stavanger, på en kveld det vanskelig kan hevdes at Brann fortjente denne skjebnen.

Viking - Brann 2-1 (0-0)

Eliteserien fotball menn. Jåttåvågen, 13.029 tilskuere. Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF. Gult kort: Høiland, Sale, Thorstvedt, Tripic, Viking. Berisha, Acosta, Karadas, Strand, Brann.

Rødt kort: Usman Sale (90, to gule).

Mål: 1-0 Kristian Thorstvedt (64), 2-0 Yildren Ibrahimaj (79), 2-1 Fredrik Haugen (85)

Viking (4-3-3): Iven Austbø – Sondre Bjørshol, Viljar Vevatne, Tord Salte, Rolf Daniel Vikstøl – Yildren Ibrahimaj, Samuel Fridjonsson (Andre Danielsen fra 82), Kristian Thorstvedt – Zymer Bytyqi (Lasse Johnsen fra 90), Tommy Høiland (Usman Sale fra 67), Zlatko Tripic.

Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Taijo Teniste, Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen (Kristoffer Løkberg fra 77), Petter Strand – Gilbert Koomson (Ruben Yttergård Jenssen fra 67), Daouda Bamba (Azar Karadas fra 67), Veton Berisha.

Artikkeltags