Skotten kom til Bergen for å se Kniksen-statuen

John McBurnie dro fra Mabchester for å se statuen av Kniksen. Med seg på turen hadde han også konen Bilen og døtrene Amiee (5) og Rachel (2). (Foto: Åsmund Elgesem, Brann.no)

John McBurnie dro fra Mabchester for å se statuen av Kniksen. Med seg på turen hadde han også konen Bilen og døtrene Amiee (5) og Rachel (2). (Foto: Åsmund Elgesem, Brann.no)

John McBurnie og familien dro til Bergen for å se statuen av Roald «Kniksen» Jensen.

DEL

Det er Brann.no som forteller om det spesielle besøket til statuen av Bergens aller største fotballhelt. McBurnie er fra Edinburgh, og er blodfan av Hearts. Den skotske klubben Kniksen spilte for i seks år. Der ble bergenseren en publikumsfavoritt, og det fortelles om at flere titalls tusen tilskuere kom for å se ballgeniet i aksjon selv når han spilte reservelagskamper.

John McBurnie var en av dem som trykket Kniksen til sitt hjerte, og i forbindelsen med at det var 30 år siden fotballhelten gikk bort i forrige uke bestemte han seg for å reise til Bergen. Ene og alene for å se statuen av Kniksen utenfor Stadion.

Familien måtte bli med

Med seg på turen hadde han også konen Bilen og døtrene Amiee og Rachel. De rakk også et besøk på Stadion, der McBurnie fikk et møte med nåværende Brann-trener, Lars Arne Nilsen.

Skotten flyttet fra hjembyen på 1980-tallet. Han dro til England for å arbeide, men kjærligheten til Hearts forble minst like sterk fra Manchester. McBurnie og to venner stiftet den skotske klubbens supporterklubb i byen, og flagget de bruker på tur var selvsagt med til Bergen for å hylle hans gamle helt.

Kniksens sønn, Sondre Jensen, har flere ganger fått oppleve at faren ikke er glemt. Verken i Bergen eller i Skottland. Men selv han blir stum når BA forteller ham om McBurnies tur til statuen av faren.

Satt ut av besøket

– Det er... Det er ingenting som overrasker meg mer når det gjelder faren min, men akkurat dette gjorde det. Det er helt vanvittig. Helt utrolig fint, altså, sier Sondre Jensen.

– Hva tror faren din hadde tenkt om dette?

– Jeg tror, nei, jeg er sikker på at han hadde blitt veldig overrasket, ler Jensen.

Artikkeltags