Slik skal Brann fylle disse setene

Ofte glissent: Dette var riktignok under cupkampen mot Sarpsborg 08 i fjor, men den nåværende BT-tribunen er ofte glissen for tiden. Nå skal de yngste fylle opp et område bak mål!

Ofte glissent: Dette var riktignok under cupkampen mot Sarpsborg 08 i fjor, men den nåværende BT-tribunen er ofte glissen for tiden. Nå skal de yngste fylle opp et område bak mål! Foto:

Bataljonen skal hjelpe dem med en «barnevakttjeneste»!

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

Publikumsoppmøtet har vært et hett tema denne sesongen. Brann har kjempet i toppen hele veien, men likevel har det ofte vært glissent på Stadion. Sist kamp mot Tromsø (1-0) hadde kun 9331 løst billett.

Samtidig er det en stadig større kamp mot TV og internasjonal fotball: De yngste lokkes av verdensstjerner, sofaen og Premier League-turer. Brann-spillerne er kanskje ikke de største heltene i de unges øyne lenger, men nå er både Sportsklubben og Bataljonen klare til å ta opp hansken.

Bataljonen Ung vil få et eget felt, på den nåværende BT-tribunen. Der skal de yngste i målgruppen 6-13 år få stå. Før nyttår vil et partoutkort her koste 500 kroner.

«Barnepass» for 500 kroner

– Vi vil stå der med vakter, og gi de yngste et godt, sunt og eget miljø med trygge rammer. Der kan de lære seg god supporterkultur og oppleve stemningen på Stadion med jevnaldrende. Det handler om å dyrke Stadion-opplevelsen. Det er kult og tøft om vi får det til. Tanken er at de skal få være med å lage egne flagg og bannere også, sier Morten Talhaug i Bataljonen.

Prosjektet er altså et samarbeid mellom Brann og supporterklubben. Bataljonen stiller med frivillige vakter.

– Jeg håper og tror at dette blir tatt godt imot, og at det kan bidra til rekruttering inn mot Store Stå etter hvert også. Det viktigste er å gi de yngste hyggelige opplevelser og la dem bidra på sin måte, sier Talhaug.

Neste generasjon

Initiativet har også tidligere blitt luftet, men først nå er det kommet på plass. Kommersiell leder i Brann, Camilla Schutz, roser Bataljonen for å få hjulene i gang.

– Vi har et felles mål om å få neste generasjon til å finne gleden i å være på Stadion. Bataljonen stiller opp med egne verter, og det vil være faste oppmøtesteder og et trygt og godt miljø. Det er et positivt prosjekt jeg håper mange vil få glede av, sier hun.

– Vårt bidrag er å tilrettelegge sammen med Bataljonen, og vi har priset partoutkortene med Bataljonen for barn til 500 kroner. Det er i aldersgruppen 6-15 år, mens dette feltet vil ha en hovedmålgruppe på 6-13 år.

Bataljonen Ung-feltet vil være bak mål i den gamle Klokkesvingen. Foreldre kan overlate barna til Bataljonen-vaktene, eller sitte i nærheten selv.

– Det er kjempeflott. Det er viktig å rekruttere nye supportere, så dette er et viktig tiltak. Det blir spennende å se om vi får det til, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Artikkeltags