– Solis sa at Brann var perfekt for meg

BLID: Smilene satt løst da costaricaneren Deyver Vega ble presentert som ny Brann-spiller. Til venstre sportssjef Rune Soltvedt.

BLID: Smilene satt løst da costaricaneren Deyver Vega ble presentert som ny Brann-spiller. Til venstre sportssjef Rune Soltvedt. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tidligere Brann-yndling Alonso Solis overbeviste Deyver Vega om å signere for Brann.

DEL

Onsdag ble det endelig formelt klart: Costaricaneren Deyver Vega (23) har signert en treårskontrakt med Brann.

Den kjappe kantspilleren kommer fra den costaricanske storklubben Deportivo Saprissa.

– Nå er jeg utrolig glad. Å spille i Europa har vært min største drøm, og det første jeg gjorde etter at jeg hadde signert var å ringe hjem til min mor, sier Vega og smiler bredt.

23-åringen snakker bra engelsk, og de få gangene han blir usikker, konfigurerer han med Branns fysiske trener Manu Torres på spansk.

I Brann blir han lagkamerat med landsmannen Bismar Acosta. Samtidig blir han avtaker for en annen dribleving fra Costa Rica, Alonso Solis. Solis kom fra samme klubb til Brann i 2002.

– Alonso er en av mine aller beste venner, og vi spilte sammen i Saprissa. Han er en god fotballspiller og er en veldig fin person.

Popstjernen Alonso Solis

Før Vega bestemte seg for å gå til Brann, forhørte han seg med bestekompisen. Han snakket også med tidligere eliteseriespillere fra Costa Rica, som Cristian Gamboa (Rosenborg) og Michael Barrantes (Aalesund).

– Alonso var veldig glad for at jeg hadde muligheten til å reise til Brann. Han sa at det var den beste klubben jeg kunne velge i Norge, og han håper at jeg kan bli værende i Brann lenge. Han fortalte at det var en klubb med lidenskap og engasjement, og at jeg ville få det veldig fint i Brann. Faktisk ville han aller helst være med meg – slik at vi kunne spille sammen, sier Vega og ler.

Solis har i dag lagt skoene på hyllen og blitt trener for Saprissas U17-lag. Det kombinerer han med musikken, for Solis er faktisk en stor popstjerne i hjemlandet (se video)! Vega bedyrer at han ikke skal gå i kompisens fotspor med det første.

– Nei, nei, jeg kan ikke synge, ler han.

Alonso Solis i kjent driv for Brann i 2002-sesongen. Han spilte kun 14 kamper for Brann, men rakk å spille seg inn i hjertene til Brann-supporterne.

Alonso Solis i kjent driv for Brann i 2002-sesongen. Han spilte kun 14 kamper for Brann, men rakk å spille seg inn i hjertene til Brann-supporterne. Foto:

– Vant til at det regner hele tiden

Vega har vært med på å vinne ligaene med hovedstadsklubben Saprissa to år på rad. Når han nå forlater klubben midtveis i sesongen, ligger San Jose-klubben på en 2. plass. Nå må han belage seg på å spille for et nyopprykket lag.

– Jeg tror ikke det blir et problem for min spillestil. Snarere tvert imot. Det betyr bare at jeg må jobbe hardt hver eneste dag for å gjøre meg selv og laget bedre. Og så skal vi klatre opp i toppen etter hvert, sier han optimistisk.

Om Alonso Solis gir Brann-fansen gode minner, gir ham dem også en påminnelse om at det faktisk finnes personer som ikke finner seg helt til rette i regnbyen Bergen. Solis sin kone ble værsyk og dro ektemannen hjem etter en halv sesong.

Vega bedyrer at klimaet ikke kommer til å bli et problem for ham. Han er fra San Carlos nord i Costa Rica – et område som er kjent for sitt fuktige klima og sine tåkeskoger.

– I fødebyen min er det kaldt. Og det regner hele tiden. Så dette er helt normalt for meg. Ingen problem, sier han.

De siste han gjorde før han satte seg på flyet mot Bergen var å fri til kjæresten.

– Jeg er veldig glad for at hun sa ja. Hun er den perfekte jenten for meg, og jeg håper at vi får et fint forhold her i Bergen, sier han, og forteller at konen kommer etter om noen få uker.

Drømmer om Copa America

Vega står oppført med åtte landskamper. Han var ikke med da Costa Rica overrasket alle under VM i 2014, men var med da Costa Rica ble slått ut av Mexico i kvartfinalen i Gold Cup (Mellom-Amerikas «EM») i fjor sommer.

Denne sommeren venter det et nytt stort mesterskap for det lille strandparadiset. Copa America – som vanligvis er forbeholdt landene fra Sør-Amerika, flyttes til USA og innlemmer seg nasjoner som vertsnasjonen, Mexico og Costa Rica.

– Det ville vært en stor drøm å få være med på det. Jeg håper jeg får sjansen, men først må jeg spille og levere stabilt her.

– Du spilte fast for et topplag i hjemlandet. Nå skal du spille for et nyopprykket lag langt fra hjemlandet. Er du redd at det skal svekke landslagsmulighetene dine?

– Nei, jeg tror det er en fordel. Jeg kommer til å lære meg en annen type fotball og jeg tror at det vil utvikle meg som spiller.

Copa America går av stabelen samtidig som det er EM-pause i eliteserien, men med første kamp allerede 4. juli, kan hjemmekampen mot Haugesund 29. mai være i fare. Det samme gjelder for Bismar Acosta, som spilte for Costa Rica så sent som i desember.

Artikkeltags