Starter trolig søndag

Mye tyder på at Ruben Yttergård Jenssen starter for Brann mot Ranheim søndag.

Mye tyder på at Ruben Yttergård Jenssen starter for Brann mot Ranheim søndag. Foto:

Til nå har Ruben Yttergård Jenssen bodd på fem forskjellige hoteller i Bergen! Nå drømmer han om både egen bolig og startplass mot Ranheim.

DEL

Gårsdagens formasjonsøkt på Stadion tyder på at Ruben Yttergård Jenssen (30) får sin debut fra start i hjemmekampen mot Ranheim søndag.

– Det blir enten Yttergård Jenssen eller Kristoffer Barmen i ankerrollen, er det Brann-trener Lars Arne Nilsen vil si om den saken.

Får nordlendingen starte, blir det hans første kamp fra start siden mai, da han startet for Kaiserslautern i 2. Bundesliga i Tyskland.

– Det har vært veldig godt for meg å trene godt og komme inn i gruppen. Hvis jeg får sjansen fra start, skal jeg ta vare på den så godt som mulig, sier Yttergård Jenssen.

– Skal utvikle stilen

Til nå har han fått 50 spilleminutter på to innhopp i Brann, uten at han har klart å sette noe preg på kampene.

– Det har vært to uker med veldig mange inntrykk, sånn er det alltid når du kommer til en ny klubb, sier Yttergård Jenssen.

Han er aktuell som både anker og indreløper, men mye tyder på at han får sin ilddåp som anker søndag.

– Ankerrollen er en rolle jeg kjenner godt, både fra Drillo-tiden på landslaget, i Tromsø og i Nederland, forklarer mannen som har 39 kamper med flagget på brystet.

– Hvordan har det vært å tilpasse seg Brann-stilen?

– Det har egentlig gått veldig greit. Nå har vi hatt to kamper der vi har vært kyniske og spilt for et resultat, men vi håper at vi skal utvikle spillet vårt videre nå i kampene som kommer, og at vi kan dominere kamper også, sier tromsøværingen.

Mens konen og deres to barn avventer i Tromsø, er Yttergård Jenssen på boligjakt i Bergen. Enn så lenge er hotell alternativet, og det kan være utfordrende midt i turistsesongen. Til nå har han måttet flytte fra hotell til hotell.

Kommentar: Brann-problemet som ikke har en enkel løsning

– Jeg har bodd på fem forskjellige hotell, så jeg vurderer å skaffe meg en biinntekt som anmelder for Tripadvicer, ler 30-åringen.

Kjelsrud er inne på laget

En som også kan spille sin første seriekamp fra start for Brann på søndag, er Henrik Kjelsrud Johansen. Med Taijo Teniste og Ludcinio Marengo usikre til søndagens kamp, kan Gilli Rólantsson bli flyttet ned som back mens Steffen Lie Skålevik får en venstrekant-rolle.

Kjelsrud Johansen spilte spiss på «førstelaget» under hele formasjonsøkten torsdag. Vingalternativer som Deyver Vega og Marius Bildøy trente begge alternativt etter å ha spilt 90 minutter for Brann 2 dagen før, og kan blande seg inn i kampen om en plass i førsteelleveren.

Daouda Bamba har fire gule kort og kan ikke spille søndag. Ruben Kristiansen er ute med skade.

Artikkeltags