Tabbet seg ut i sluttminuttene

  Se høydepunktene her.

  Artikkelen er over 2 år gammel

  Drama da Brann gikk på sitt første hjemmetap i år.

  DEL

  Brann-spillerne ble møtt med bluss og med banneret «LAN-Party», men kampen mot Lillestrøm skulle bli alt annet enn en fest.

  Farlige dødballer

  Seier mot Lillestrøm søndag kveld og Brann kunne ta et langt steg mot seriesølv.

  Men det var nedrykkstruede Lillestrøm som kom best i gang. I løpet av åpningsminuttene hadde gjestene flere farlige dødballer, men Brann slapp med skrekken.

  I det 21 minutt fikk vi kampens første sjanse. Igjen var det en dødball som skapte problemer for Brann. Azar Karadas fikk stanget unna det første innlegget, men da Malaury Martin la inn på ny, hadde Frode Kippe løpt seg helt fri i Branns felt.

  Fra kort hold fikk han avsluttet med utsiden av venstrefoten, men Piotr Leciejewski vartet opp med en god benparade. Der sov Brann-forsvaret.

  Gjestene tok ledelsen

  Det skulle vise seg å bære bud om hva som som skulle skje etter 30 minutter. Gjestene fikk en sjelden kontringsmulighet som endte med at Bassel Jradi la et innlegg på tvers av Branns forsvaret.

  Innlegget gikk via et Brann-ben og gikk hele veien til bakerste stolpe. Der hadde Ifeanyi Mathew løpt seg helt fri. Han fikk til slutt stokket bena og banket ballen opp i nettaket fra kort hold. Dermed sto det 1–0 til gjestene som lå under nedrykksstreken før kampstart.

  Lillestrøm tok ledelsen i første omgang.

  Lillestrøm tok ledelsen i første omgang. Foto:

  Tafatte Brann

  Fem minutter før pause fikk Brann en svært sjelden kontringssjanse. Fredrik Haugen driblet seg fri på midtbanen og slo en glimrende gjennombruddspasning til Deyver Vega.

  Vega skar inn i banen og løsnet et skudd fra 18-meter, men skuddet gikk via en Lillestrøm-forsvarer og til corner.

  Det var noe veldig tafatt over Brann i de førte 45 minuttene, og de klarte ikke skape noen store sjanser. Karadas fikk ikke mange innlegg å jobbe med. De få gangene innleggene kom, ble de slått med for dårlig presisjon.

  Lillestrøm gikk til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

  Gullguttene til unnsetning

  I pausen valgte Nilsen å gjøre grep. Daniel Braaten, som hadde en svak omgang, ble byttet ut. Inn kom Erik Huseklepp.

  Det skulle gi resultater.

  Huseklepp og Karadas er de to eneste spillerne som er igjen i Brann fra seriegullet i 2007. Etter sesongen er begge ferdige i Brann. Huseklepp var ikke fornøyd med kontraktslengden han ble tilbudt, mens Karadas aldri fikk et tilbud om forlengelse.

  Etter 55 minutter var det nettopp disse to som skulle skaffe Brann en utligning. Huseklepp slo et nydelig innlegg som Karadas enkelt kunne styre videre i hjørnet.

  Målet, feiringen og jubelbrølet fra Stadion-publikumet vekket gode minner fra det herlige året 2007.

  Huseklepp serverte, og Karadas stanget vakkert inn utligningen like etter pause.

  Huseklepp serverte, og Karadas stanget vakkert inn utligningen like etter pause. Foto:

  Annullert scoring

  Målet vekket liv i både Stadion-publikumet og Brann-spillerne, og Brann presset på for et ledermål. Etter 63 minutter kunne også hjemmepublikumet juble for ny nettkjenning. Fredrik Haugen slo en dødball som fant Sivert Heltne Nilsen på bakerste.

  Avslutningen til trenersønnen gikk i bue over Arnold Origi i Lillestrøm-buret og i mål, men på sidelinjen sto assistentdommeren med flagget i været. Det var en veldig hårfin avgjørelse. TV-bildene viser at Heltne Nilsens kne muligens var i offside da innlegget ble slått.

  På dette tidspunktet av kampen Brann det førende laget og Brann presset på for ledermålet. De helt store sjansene ble det derimot ikke ut av det, og Lillestrøm var farlige på kontringer.

  Fra helt til syndebukk

  Etter 83 minutter fikk Lillestrøm en stor sjanse. Sheriff Sinyan kom seg fri i feltet og sendte av gårde en hard avslutning mot det lengste hjørnet. Piotr Leciejewski vartet opp med en fantastisk redning og fikk slått ballen til corner.

  Før corneren ble tatt, gjorde Lillestrøm et bytte.

  Gary Martin ble erstattet av Erling Knudtzon. Det skulle gi resultater umiddelbart, for på den påfølgende corneren fulgte Leciejewski opp den fantastiske redningen med å legge ut på en aldri så liten skogstur.

  Han nådde aldri frem til innlegget, og ballen gikk via Erling Knudtzon og inn i det tomme buret.

  Erling Knudtzon scoret få sekunder etter at han kom inn.

  Erling Knudtzon scoret få sekunder etter at han kom inn. Foto:

  Fortsatt på sølvplass

  Brann gikk rett i angrep og Ruben Kristiansen var nære på med en volley like etter 1-2-scoringen, men Origi og Lillestrøm red av stormen og stakk av med tre svært viktige poeng i nedrykkskampen. Dermed gikk Brann på sitt første tap på Stadion i år.

  Brann ligger derimot fortsatt på 2.-plass, med bedre målforskjell enn Odd. Odd slo FK Haugesund 2–1 på hjemmebane.

  Det er tre poeng ned til Molde som ligger på 4.-plass. Molde spilte 0–0 hjemme mot Sogndal. Lørdag kommer nettopp Molde til Bergen.

  Kampfakta

  Brann – Lillestrøm 1-2 (0-1)

  Eliteserien menn.

  Stadion. 11 876.

  Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

  Gule kort: Bassel Jradi, Ifeanyi Mathew og Gary Martin, Lillestrøm.

  0-1: Bassel Jradi (30), 1-1: Azar Karadas (55), 1-2: Erling Knudtzon (85)

  Branns lag (4-3-3): Piotr Leciejewski - Amin Nouri, Jonas Grønner, Vadim Demidov, Ruben Kristiansen - Kristoffer Barmen, Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen - Deyver Vega (Gilli Rolantsson fra 75), Azar Karadas (Torgeir Børven fra 78), Daniel Braaten (Erik Huseklepp fra 46).

  LSK-lag (4-4-2): Arnold Origi - Håkon Skogseid, Frode Kippe, Marius Amundsen, Simen Kind Mikalsen - Ifeanyi Mathew, Sheriff Sinyan, Malaury Martin, Bassel Jradi (Ole Martin Rinderøy fra 67) - Tomas Malec, Gary Martin (Erling Knudtzon fra 84).

  Artikkeltags