Tilbake som en bedre klubb

Daglig leder Vibeke Johannesen, sportssjef Rune Soltvedt og trener Lars Arne Nilsen blir nøkkelpersoner i Branns vei videre.

Daglig leder Vibeke Johannesen, sportssjef Rune Soltvedt og trener Lars Arne Nilsen blir nøkkelpersoner i Branns vei videre. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Brann har brukt 2015- sesongen til en samling i bånn som de bør komme styrket ut av.

DEL

KommentarSelv om spillerne kan ta seg en feiring over at klubben klarte målet om opprykk, finnes der overhodet ingen grunn til at noen i klubben skal ta av etter opprykket. I utgangspunktet burde det ikke ha vært mulig for en klubb som Brann til å rykke ned, men når det først skjedde kan en håpe at klubben kommer styrket ut av det.

Les også: 330 dager med bråk, tårer og jubel 

Det er mindre enn ett år siden folk var lamslåtte i Mjøndalen: Brann hadde rykket ned. Selv om daværende styreleder Rolf Barmen proklamerte at alle skulle være med videre, har det forsvunnet flere sentrale skikkelser fra klubben siden den gang. Både daglig leder, trener og styreleder er byttet ut på veien tilbake til eliteserien.

Ett av de viktigste grepene Brann gjorde etter nedrykket var i dagene etterpå. De opprettet en sportssjef-stilling igjen, og de satset på å få på plass en speider i klubben.

Rødtrøyene har ikke sett ut som en opprykkslag hele denne sesongen. Ledelsen bestemte seg etter nedrykket for at de trodde Rikard Norling var rett mann videre, men det var han altså ikke. Etter ydmykelsen i Levanger var det slutt. «Frelseren» måtte reise hjem.

Rune Soltvedt gjorde et korrekt valg da han tok sjansen på Lars Arne Nilsen, og treneren selv viste at han hadde baller med å signere en halvtårskontrakt. Da måtte han prestere, og i skrivende stund har Nilsen ett serietap som Brann-trener, siden han overtok. Det var et godt skifte.

Fremover nå skal den sportslige ledelsen ta noen viktige valg. Brann kommer ikke til å kjempe i toppen av eliteserien neste sesong. De kommer etter alt å dømme ligge fra midten og ned på tabellen. Det blir heller ingen kjøpsfest, så Brann er avhengige av å treffe med spillerkjøpene. Lars Arne Nilsen har aldri vært trener i eliteserien, men det tror jeg ikke er et problem. Da stiller jeg heller spørsmålet om ikke flere av dagens spillere holder et greit 1. divisjonsnivå, men holder de i eliteserien? Ja, se det er en helt annen sak.

Brann må ha forsterkninger både på topp, på midten og i forsvaret, slik jeg ser det. Så da må en bare håpe at Lars Tjærnås har funnet dem allerede. Hans speiderjobb er en av forandringene som skal hindre et nytt nedrykk.

Både spillere, ledelse og andre Brann-aktører har vært gjennom en samling i bånn denne sesongen. I typisk Brann-stil har ikke de forskjellige gruppene hatt den samtidig, men alle har vært gjennom den. En kan ikke drive klubben som sist en var oppe, og en kan ikke kjøpe seg til suksess uten å være dyktig på spillerlogistikk. På mange måter gjelder Lars Arne Nilsens mantra for alle: Hardt arbeid og god innsats.

Artikkeltags