Venter 12.000 mot Godset

Brann Stadion ser ikke ut til å bli fullsatt på søndag.

Brann Stadion ser ikke ut til å bli fullsatt på søndag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Hvis ikke publikum har lyst til å komme på en toppkamp i eliteserien etter det vi har vært gjennom, da skjønner ikke jeg noen ting, sier Jonas Grønner.

DEL

Etter 3-1-seieren over Odd la midtstopper Jonas Grønner ut denne korte, men klare, meldingen på Twitter: #15000motgodset!!

– Jeg så det var flere supportere som ønsket å fylle Stadion. Når laget og klubben har gjort et godt stykke arbeid i lang tid, så må vi prøve å få med byen også. Det er plass til 17.686 tror jeg, så det hadde vært vanvittig gøy om det kommer over 15.000. Få litt anerkjennelse for den jobben som er gjort, for det har vært bra lenge, forklarer Grønner.

Venter 12.000

Men 15.000 tilskuere kan han antakeligvis se langt etter. Torsdag formiddag var det solgt i overkant av 9000 billetter, noe som ifølge Dag Frode Algerøys presise analyser skal tilsvare omtrent 12.000 tilskuere på søndag.

– Det er det beste salget vi har hatt etter en bortekamp så langt denne sesongen, sier salgssjefen for privatmarkedet i Brann.

LES OGSÅ: Erik Huseklepp sier nei til Brann

– Ikke mer enn 12.000?

– Nei, det er ikke mer enn det. Men det skal vi egentlig være fornøyde med. Mange av de som er i den naturlige målgruppen er på Norway Cup denne uken. Og så er det en utfordring å beregne hva vi selger på kampdag. Og så er det den siste helgen i fellesferien, minner Algerøy om.

Han påpeker også at det kan bli den best besøkte kampen i år sett bort fra 16. mai-kampen mot Stabæk.

– Det er ikke ille det, sier Algerøy.

Vil få med flere

Jonas Grønner virker ikke like imponert over et tilskuertall på 12.000 i det som blir en toppkamp.

– Jeg tenker at det må være mulig å få til mer. Ta med en kompis eller et eller annet. Det må være noe supporterne også kan bidra med. Jeg vet at vi har mange, mange trofaste som har lyst til å gjøre en jobb for Brann. Hvis ikke publikum har lyst til å komme på en toppkamp i eliteserien etter det vi har vært gjennom, da skjønner ikke jeg noen ting, sier Grønner, før han smiler lurt og legger til:

MER FOTBALL-NYTT: – Kommer til å intensivere jakten på en ny klubb

– Strømsgodset. Marcus Pedersen. Det er ikke så mye mer å be om, hva? Vi må ha 15.000 som buer på Marcus når han kommer på banen. Vi hadde masse fighter på trening, så det blir gøy å slåss med ham igjen, sier Grønner.

Så langt i år har Brann et tilskuersnitt på 11.788, og de har budsjettert med et snitt på 11.500. I nedrykkssesongen 2014 hadde Brann et snitt på 11.991, og i fjorårets 1. divisjonssesong var snittet på 10.124.

– En herlig periode

Roger Lillebøe-Hansen, leder i supportergruppen Brann Bataljonen Bergen, mener man kunne forventet mer enn 12.000 tilskuere med tanke på tabellsituasjonen og den formen Brann er inne i.

– Jeg vil ikke kritisere de som ikke kommer, men heller invitere dem. Det er kjempegøy om dagen. Bare gå inn på sosiale medier og brann.no og se hvilken herlig periode vi er inne i. Det er scoret 14 mål på de siste fire kampene. Det er gøy fotball, lokale gutter og fullt liv på Stadion. De som sitter på gjerdet nå går virkelig glipp av noe, sier supporterlederen.

Både Lillebøe-Hansen og mangeårige Brann-supporter Per Arne Flatberg mener engasjementet for Brann har vært bra denne sesongen.

– Vi er et lag som har vært nederlagsdømt og ikke har spilt spesielt bra, og da er det bra med et snitt på over 10.000 tilskuere. Det er ikke mange andre som har det. Historisk sett er det bra i Brann-sammenheng også, minner Flatberg om.

Samtidig mener han det er på tide at også de som ikke tilhører den harde kjernen kommer seg på Stadion.

– Det er ikke bare for spesielt interesserte lenger. Alle som vil ha et topplag i Bergen bør komme på Stadion, sier han.

Demper forventningene

Brann har vært flinke til å holde forventningene dempet denne sesongen. Før sesongstart ville de ikke gå ut med noen konkret målsetning. Før første hjemmekamp i vår utropte Lars Arne Nilsen Odd som klare favoritter på Stadion, og senest torsdag morgen hadde BT en artikkel der Nilsen benekter at Brann er favoritter i søndagens kamp.

– Det kan hende flere hadde kommet om man kjørte seg opp på snakk om gull og at man skal kjøre over Godset, men det er faktisk greit. Brann er nyopprykket og på begynnelsen av et stort prosjekt. Man må sette tæring etter næring og ta en samling i bunn, selv om vi nå ligger bra an. Jeg tror det er sunt, sier Lillebøe-Hansen.

– Tror du dette gjør noe med engasjementet blant folk i byen, Lars Arne Nilsen?

– Vi er bare ærlige. Vi møter et av Norges beste lag som har vært i toppen lenge. Vi er nyopprykket. Vi har tatt mange poeng, men vi er ikke favoritter mot Godset. Men vi vet at vi kan slå dem. Så kan media og folk hausse oss opp så mye de vil, men vi vet hvorfor vi har tatt poengene våre. Vi tar ikke av, sier Nilsen, som er fornøyd med at interessen er stigende.

– Supporterne har hatt noen tunge sesonger, så vi må prestere for å få dem tilbake, påpeker han.

Artikkeltags