– Vi håper han slipper å stå!

Lars Cramer er klar for Brann.

Lars Cramer er klar for Brann. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lars Arne Nilsen er strålende fornøyd med nysigneringen – men ser helst at han blir værende på tribunen!

DEL

Den tidligere Strømsgodset-, Kalmar- og Aalesund-keeper Lars Cramer (26) signerte tirsdag for Brann. Etter at Alex Horwath (30) blir ute resten av sesongen med en håndleddsskade, har rødtrøyene trålet et svært begrenset marked: Norske keepere som hadde proffkontrakt i sin forrige klubb, men som sto uten klubb etter 16. august.

Drammenseren Cramer var egentlig den opplagte kriseløsningen. Han ga seg etter fjorårssesongen i Aalesund, og flyttet til Bergen for legestudiene. Med Piotr Leciejewski (32) endelig på vei tilbake, og en tidligere overtråkk-skadet Markus Olsen Pettersen (18) likeså, ser det ut som Cramer må godta at comebacket kan bli av det svært beskjedne slaget.

– Han må være klar

– Det er en god keeper, og det er ikke så lenge siden han sto i eliteserien. Jeg er veldig fornøyd med å få ham inn. Vi har også fått tilbakemeldinger på at han er en super fyr også, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen om nysigneringen.

Men:

– Vi får håpe han slipper å stå i mål! Han er i utgangspunktet hentet inn for å brukes om vi får problemer. Likevel må han forberede seg på et comeback. Allerede nå på lørdag må han være klar for det, legger Nilsen til.

Peter Orry Larsen har spilt med Cramer i Aalesund. Han gir tommel opp for signeringen.

– Sist jeg så han, var han mer enn god nok! Lars er en fin fyr. Flott person, det blir hyggelig å få han inn, sier midtbanespilleren.

Leciejewski i full trening

Leciejewski var med på hele treningen onsdag, etter langvarige lyskeproblemer. Under treningskampen mot Haugesund forrige uke droppet han utsparkene. Nå gjorde polakken alt en keeper skal gjøre.

– Er han klar til Sogndal-kampen på lørdag?

– Jeg vet ikke. Han har vært ute lenge. Om han kan stå på lørdag må tiden vise, svarer Nilsen.

– Han hadde vel gått av denne treningen om det var for smertefullt?

– Tiden får vise om han spiller, svarer Nilsen, som mest sannsynlig har en førstekeeper som endelig har kvittet seg med lyskeskaden han pådro seg i sommer, og som ga Horwath muligheten i Brann-buret.

Vito måtte av

Det er ennå noe uavklart rundt de to andre viktige skadene i Brann-troppen. Kaptein Vito Wormgoor (28) har slitt med en svært vond tå. Han spilte nesten hele den relativt tøffe økten onsdag. På tampen gikk han imidlertid av, og Brann avsluttet formasjonstreningen uten midtstopperen.

– Han måtte av, så det er et spørsmål rundt Vito også. Han har ikke trent i det siste, heller. Jeg må høre med ham, sier Nilsen om kapteinen sin like etter at treningen på Stadion er over.

Den andre er Daniel Braaten. 35-åringen har begynt å trene lett med ball. Det vil si; stå og trikse på sidelinjen. Tirsdag holdt den lune Oslo-gutten en stort sett arbeidsløs Leciejewski med selskap under formasjonstreningen, men Sogndal-kampen er uaktuell.

– Vi har ikke noe svar på når han er klar ennå. Det tar tid, sukker Brann-treneren.

– Er det frustrerende når slike skader ikke slipper taket på en nøkkelspiller?

– Ja, det er jo det. Men sånn er det.

– Er han aktuell for Sogndal-kampen?

– Han er ikke med der, innrømmer Nilsen.

Artikkeltags