Brann får også i 2016 avdragsfritak for sine lån hos kommunen og Sparebanken Vest.

– Vi er på rett vei, men det vil ta noen år å snu økomomien, sier daglig leder Vibeke Johannesen.

Lån på 158 millioner

Brann har en anstrengt økonomisk situasjon. Klubben er i rød sone hos Norges Fotballforbund (NFF), noe som betyr at de er pliktig å lage en troverdig handlingsplan for å forbedre økonomien. Torsdag ble det klart at byrådet innstiller på at Brann får avdragsfritak for sitt lån på 15 millioner, også i 2016. Det er ikke ventet at bystyret går imot denne innstillingen.

Totalt har klubben 158 millioner i lån, det meste hos Sparebanken Vest. Også hos banken, som er mangeårig sponsor i klubben, har de foreløpig avdragsfritak.

– Det vil ta noen år å snu økonomien, sier Vibeke Johannesen. Brann har omtrent halvert administrasjonen siden nedrykket i 2014. De hadde et blytungt år økonomisk i fjor, og havnet under overvåkning og i såkalt rød sone hos Norges Fotballforbund. Det betyr at de må utarbeide en detaljert handlingsplan for å få driften i pluss.

– Vi har nettopp fått tilbakemeldinger fra forbundet på vår første rapportering etter at vi kom i rød sone, og de ser det samme som oss: Vi følger planen, og er på rett vei, sier Johannesen.

Les også: Brann-underskudd tross 20 mill. fra Trond Mohn

– Vi må bare fortsette med stram kostnadskontroll, men samtidig spilles ikke fotball i Excel-ark. For å bedre økonomien, må vi også skape grunnlag for sportslig fremgang og dermed innteksvekst. Det er en balansegang, sier hun.

Avdrag på 1,1 million hos kommunen

Brann Stadion AS, der SK Brann er heleier, har to lån hos Bergen kommune på totalt 15,3 millioner kroner. Lånene ble gitt av bykassen i 2006 og 2008, begge på ti millioner. I 2014 fikk Brann avdragsutsettelse ut 2015 grunnet klubbens anstrengte likviditet. Nå ber man om ny utsettelse, ut 2016.

Det er også innstillingen til byrådet før vedtaket mest sannsynlig fattes i bystyret 5. mai. Det letter Brann for avdragsutgifter på drøyt 1,1 millioner kroner i år.