Viljar Vevatne solgt til Sandnes Ulf

Viljar Vevatne fikk aldri spille i eliteserien med Brann. Nå er han klar for Sandnes Ulf.

Viljar Vevatne fikk aldri spille i eliteserien med Brann. Nå er han klar for Sandnes Ulf. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Brann har solgt backen til Sandnes Ulf.

DEL

Siddisen Viljar Vevatnes Brann-karriere er over. Som BA skrev onsdag i forrige uke, har Brann og Sandnes Ulf forhandlet om en overgang den siste uken. Nå har de endelig kommet til enighet.

Brann kjøpte 21-åringen fra Bryne i fjor sommer. Den allsidige backen kostet bergenserne i overkant av 400.000 kroner, men Brann-karrieren har blitt et heller trist kapittel.

Han fikk kun starte én seriekamp etter overgangen, og i år har han ikke fått spille et enste minutt for Brann.

Nå er han altså solgt til 1. divisjonsklubben Sandnes Ulf.

– Viljars Brann-karriere ble ikke som forventet. Konkurransen i posisjonen hans har vært veldig tøff. For oss har det vært en god konkurranse, men for Viljar har konkurransen blitt for tøff. Da må man bare erkjenne at spilleren må få komme seg videre for å få spilletid, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, til BA.

– Nå er jeg veldig glad for at jeg er klar for Sandnes Ulf. Det føles veldig godt, sier Vevatne til BA.

Brann-oppholdet vil han aller helst glemme.

– Det ble verken sånn jeg eller klubben hadde sett for meg. Nå vil jeg bare legge det siste året bak meg.

Selges med tap

Like etter Vevatnes overgang fra Bryne, ble Ruben Kristiansen kjøpt til Brann fra Vålerenga. Siden har Kristiansen lagt beslag på venstrebacken, mens Amin Nouri har gjort det sammen på den andre siden.

– Ruben har vært svært bunnsolid helt siden han kom, og det har gjort det beintøft for Viljar, sier Soltvedt.

Etter det BA kjenner til får ikke Brann igjen det de betalte for Vevatne.

Fem spillere ut, ingen inn

Med Vevatnes avgang har Brann slanket A-stallen med fem spillere denne sommeren. Foreløpig har ingen erstatter kommet til, og Brann-stallen teller for øyeblikket 20 spillere.

Før sesongen uttalte Soltvedt at han ville ha minst 22 spillere i troppen. På Stadion jobbes det med forsterkninger, men sportssjefen vil ikke love at flere spillere kommer til.

– Så langt har vi vært forskånet for mange skader, og spillertilgjengeligheten har vært fantastisk. Sånn sett er det ikke ingen krise å gå inn i høstsesongen med dagens stall, men det er jo ikke sikkert at spillertilgjengeligheten vil være den samme også i fremtiden. Men det viktigste er kvaliteten, ikke kvantiteten, sier Soltvedt.

Artikkeltags