Zachariassen på Europa-laget: – Helt uvirkelig!

Sarpsborgs Kristoffer Zachariassen er i fyr og flamme om dagen.

Sarpsborgs Kristoffer Zachariassen er i fyr og flamme om dagen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sotrastrilens storspill mot Genk torsdag sender ham inn på UEFAs «ukens lag» i europaligaen, med blant annet en Arsenal-spiller.

DEL

Kristoffer Zachariassen (23) var sentral da Sarpsborg 08 sto for en norsk fotballbragd med 3-1-seieren i Østfold over de belgiske enerne. Sander Berge og co. tapte fortjent mot et sarpelag som hadde gått på seks strake tap (!) i eliteserien før de møtte Genk.

Belgierne hadde på sin side 20 strake seire, uavhengig av motstander. Zachariassen var høyt og lavt. Den tidligere Nest-Sotra-spilleren er kjent for sin enorme løpskapasitet, men var også en konstant offensiv trussel med ballen i beina.

Han storspilte, og UEFA sender ham inn på ukens lag i europaligaen. Det ser slik ut:

(4-4-2): Andrei Lunev (Zenit) - James Tavernier (Rangers), Sokratis Papasthopoulos (Arsenal), Ibrahima Konaté (Leipzig), Danny da Costa (Frankfurt) - Marin Tomasov (Astana), Leandro Paredes (Zenit), Kristoffer Zachariassen (Sarpsborg 08), Filip Kostic (Frankfurt) - Léo Jabá (PAOK), Alfredo Morelos (Rangers).

– Måtte inn og sjekke selv!

Zachariassen selv måtte gni seg i øynene da det begynte å tikke inn meldinger fredag.

– Det er helt uvirkelig, faktisk. Det hadde jeg ikke drømt om, sier han til BA fredag kveld.

– Jeg måtte inn og sjekke, og det stemte jo!

Midtbanespilleren nyter virkelig tiden i Sarpsborg 08 om dagen. Både han og sarpingene får, mildt sagt, mye oppmerksomhet.

– Det ble en fin opplevelse, men vi har fortsatt mye å revansjere for de siste kampene her hjemme. Det skal ikke bli noe problem å omstille oss, sier Zachariassen.

– Det er mye interesse rundt deg også nå?

– Ja, man jobber jo knallhardt for å bli den beste utgaven av seg selv. Jeg følte jeg hadde en fin kamp nå, og drømmer selvsagt om å spille spesielt godt i slike kamper. Jeg prøver å gjøre det som må til. Vi har også hatt evnen til å løfte oss mot de store lagene, sier sotrastrilen.

– Men dere slo ikke Brann i år ..?

– Hehe, nei! De har vist seg vanskelige å slå for flere enn oss.

Han har selvsagt et hjerte for Brann midt oppi suksessen i Østfold, og krysser fingrene i innspurten.

– Ja, e' du galen! Hvis ikke vi kan vinne ligaen, håper jeg selvsagt Brann gjør det. Jeg har faktisk troen på det, også. De har Rosenborg på hjemmebane. Man bør selvsagt vinne kamper som mot Sandefjord og Tromsø, men det kan gå, mener 23-åringen.

Brann hentet Orry Larsen

Zachariassen, med kallenavnet «Doff», spilte i årevis i Nest-Sotra. Hans gode spill i 2015-sesongen kunne ikke forhindre at Nest-Sotra rykket ned. Da forventet de fleste at han skulle ta steget opp til et større lag, men Zachariassen ble værende på Ågotnes. Etter ett år i 2. divisjon ble han hentet til Sarpsborg før 2017-sesongen som bosman-spiller etter å ha signert sommeren 2016.

Brann hadde da Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen og Kasper Skaanes som indreløpere, i tillegg til Remi Johansen.

Rødtrøyene valgte å ikke gå for Zachariassen. Før 2017-sesongen signerte Brann Peter Orry Larsen etter at Remi Johansen dro til Sandnes Ulf.

Nå er det langt større klubber som ser på sotrastrilen Zachariassen. Prislappen på den slepne midtbanemotoren skal for lengst være passert 20 millioner kroner.

Artikkeltags