Tradisjon og integrering da Trane feiret 100 år

Trygve Tvedt er klubbveteran i Trane, og var i 1955 sjef i Fjeldets Bataljon, som klubben har sitt utspring i. En helt naturlig fanebærer i defileringen på Slettebakken!

Trygve Tvedt er klubbveteran i Trane, og var i 1955 sjef i Fjeldets Bataljon, som klubben har sitt utspring i. En helt naturlig fanebærer i defileringen på Slettebakken! Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sportsklubben Trane har 50 prosent flerspråklige medlemmer, og har i flere tiår levd i uvisshet om banesituasjonen på Slettebakken. Likevel var det en viril 100-åring som jubilerte lørdag.

DEL

SLETTEBAKKEN (BA): Idrettspresident Tom Tvedt, hele ledersjiktet i idrettsbergen og ikke minst flere hundre bergensere i alle aldre hadde møtt opp da Sportsklubben Trane på lørdag feiret 100 år, med familiedag på Slettebakken. Klubbformann Arild Hovland «styrte showet», og fortalte om en klubb med et helt bestemt fokus.

– Vi har 50 prosent flerspråklige medlemmer, og er veldig stolte av å kunne gi et tilbud uten store kostnader, for alle her i lokalsamfunnet. Det er vårt viktigste mål, at alle får sjansen til å være med. Og vi er stolte av at vi får det til, sa Hovland, som også la inn et håp om lysere tider på anleggssiden for en klubb som i mange, mange år har slitt med forsinkelser på utbedring av banene på Slettebakken – der det som kjent ligger et gammelt avfallsdeponi under banene.

– Bygger hele mennesker

– Vi er spente på planene for området, som skal legges frem i oktober. Men bli ikke overrasket om de inneholder både nye fotballbaner, flerbrukshall og flere isflater, sa Hovland.

– Dere bygger hele mennesker, og det skal dere være utrolig stolte av, sa idrettspresident Tom Tvedt, som ikke var på Slettebakken for første gang.

– Mine foreldre er fra Bergen, så jeg har mange gode minner herfra. Husker blant annet godt da Fengselsvesenet hadde NM-turnering her, det er vel 40 år siden, fortalte han i sin tale.

– Det som slår meg i en slik feiring, når jeg ser folk her i alle aldre, fra barn til æresmedlemmer, er at en aldri går ut på dato i idretten. Det har dere skjønt, sa Tvedt, som overrakk krus fra idrettsforbundet til formann Hovland.

Utspring i Fjeldets Bataljon

Fjeldets Bataljon var som seg hør og bør med i feiringen. Trane var, før de flyttet til Slettebakken, en klubb i Fjellsiden, med sitt utspring nettopp i Fjeldets Bataljon. Og slagere derfra var defor selvsagt med da jubileet ble åpnet med defilering på kunstgressbanen på Slettebakken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken