Gå til sidens hovedinnhold

Fikk sin spissdebut da opprykksfavorittene møttes

Artikkelen er over 3 år gammel

Bergenseren Ulrik Fredriksen (18) debuterte som spiss da Sogndal sikret seg poeng borte mot Aalesund.

– Det er flere år siden jeg har spilt i den posisjonen fra start i kampen, men jeg kan brukes der laget trenger meg, ler midtstopperen etter 0-0-kampen.

De to opprykksfavorittene avsluttet den første runden i 1. divisjon i en målløs affære i Ålesund. Sogndal var det beste laget, men kom aldri nærmere enn et stolpeskudd fra Stanisa Mandic like etter en time var spilt.

– Greit med uavgjort

Aalesund hadde også et stolpeskudd i kampen. Oddbjørn Lie traff treverket etter seks minutter av kampen.

– Alt i alt var det kanskje greit med uavgjort, men vi hadde noen sjanser til å avgjøre, slår Fredriksen fast.

18-åringen, som er sønn av den tidligere Brann- og Sogndal-spilleren Roar Fredriksen, kom inn på laget som spiss fordi Martin Ramsland er skadet.

– Ulrik gjorde en god jobb på topp, og det visste vi at han kom til å gjøre. Han er en spiller som kan bidra nesten overalt på banen, forteller Sogndal-trener Eirik Bakke.

God debut

Da Norges G19-landslag kvalifiserte seg til EM-sluttspillet i forrige uke, kom bergenseren inn som spiss på slutten av alle de tre kampene.

På stopperplass i Sogndal er Even Hovland og Per-Magnus Steiring førstevalgene, dermed kommer Fredriksen til å få en sesong der han spiller litt i forskjellige posisjoner.

– Ulrik har en stor fordel med at han kan spille i flere posisjoner, så det blir garantert spilletid på ham. Selv om det ikke blir som stopper hver gang, sier Bakke.

Bergenseren Eirik Birkelund spilte også fra start, mens Joachim Soltvedt kom inn fire minutter før slutt. Sixten Jensen, som er sønn av bergenseren Kjell Sture Jensen, debuterte fra start for Sogndal. 21-åringen var solid for Bakkes mannskap.

– Sixten skrev kontrakt med oss i forrige uke, og gjorde en solid debut, sier Bakke.

Kommentarer til denne saken