Gå til sidens hovedinnhold

Fotballfeber på Sotra

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det begynte å hagle inn med spørsmål om billetter omtrent ved kampslutt mot Øystese lørdag, gliser sportslig leder og «altmuligmann» i Sotra SK, Kjetil Knarvik.

Broren og assistenten til trener Tommy Knarvik går litt av noen dager i møte. Etter 6-2 over Øystese lørdag, og med Fyllingsdalens 3-1-seier over Brodd, er det klart for ren seriefinale på Straume Idrettspark kommende lørdag. Og interessen er i ferd med å ta helt av.

– Nå er det fotballfeber her ute, det kan jeg love deg! Det er allerede 400 som har meldt på Facebook at de kommer på kampen. Vanligvis kan du ta «facebook-tallet» og gange det med to, og vi er fortsatt tidlig i uken! Vi tror det kan bikke 1000 tilskuere, sier Kjetil Knarvik.

De ofrer alt for klubbene sine

Setter opp nye tribuner

For at flest mulig av disse skal få sitte, vil det bli satt opp provisoriske tribuner på sidene av hovedtribunen, som har 320 seter. I tillegg vil klubben prøve å få til noe av det samme som i cupkampen mot Brann tidligere i år, med ståplasser i haugen bak det ene målet – ut mot veien. Og så har du knausene rundt resten av banen...

Les mer

Klar for opprykksfinale neste helg

– På grunn av regler i 3. divisjon har vi ikke lov til å invitere folk til å sette seg oppi der, men samtidig kan vi ikke nekte noen. Vi kommer ikke til å sende ut vaktbikkjer for å jage folk ned fra lyngen, ler han.

Se kampen på BA.no

De fleste regnet Lysekloster som favoritten til opprykket i lokal 3. divisjon. De bruker mest penger, og har aldri lagt skjul på sine ambisjoner.

Sotra var sett på som en outsider, men har ledet avdelingen det meste av sesongen, og går inn i seriefinalen med to poengs forsprang på motstander FK Fyllingsdalen.

– Vi er ikke overrasket selv over at vi leder og kan gå opp. Vi gikk aldri ut med det, men internt har målsettingen hele veien vært å kjempe om opprykket i år, sier eldstebror Knarvik, som har mye bedre dager i Sotra SK enn tilfellet var rundt årsmøtet i mars, der det var åpen maktkamp internt i klubben om veivalg og pengebruk.

Pengebråk før årsmøte i Sotra SK

Sotra-leder mener klubbmedlemmer ønsker ham fjernet  

– Du kan trygt si at det er kjekkere med det fokuset vi opplever nå, ler Knarvik. 

Men hvem er egentlig mest nervøs nå: Hovedtrener Tommy eller broder Kjetil?

– Der er det ingen tvil: Det er jeg som må dopes ned i dagene inn mot kampen, ikke Tommy!

Kampen lørdag sendes for abonnenter på BA.no. Kampstart kl. 12.00, sendestart 11.30.

 

Kommentarer til denne saken