Stoppere på klubbjakt

PÅ KLUBBJAKT: Skadeplagede Yaw Ihle Amankwah (t.v.) i duell med Moldes Tommy Høiland i en av de fem kampene bergenseren spilte for Sandefjord denne sesongen. Før neste sesong står han uten kontrakt.FOTO: NTB scanpix

PÅ KLUBBJAKT: Skadeplagede Yaw Ihle Amankwah (t.v.) i duell med Moldes Tommy Høiland i en av de fem kampene bergenseren spilte for Sandefjord denne sesongen. Før neste sesong står han uten kontrakt.FOTO: NTB scanpix

Artikkelen er over 3 år gammel

Bergenserne Yaw Ihle Amankwah og Aleksander Solli står begge uten kontrakt etter denne sesongen.

DEL

– Jeg skal trene med Viking ut november, og noe mer enn det vet jeg ikke akkurat nå. Tankene omkring neste sesong er der, selvsagt, men jeg får bruke tiden fremover til å tenke mer på det, sier Aleksander Solli.

25-åringen har en fortid i både fra Løv-Ham, Vålerenga og Hønefoss i norske toppfotball. Midtstopperen signerte i sommer en halvårskontrakt med Viking, men økonomiske kutt før neste sesong gjorde at siddisen like etter sesongslutt ga Solli beskjed om at kontrakten ikke ble fornyet.

Fokus på å bli frisk

– Jeg får nesten bare se hva som skjer, og ta samboeren min med på råd. Jeg ønsker selvsagt å kunne leve av fotballen i fremtiden også, sier han.

Paret eier en leilighet i Oslo, men begge er bergensere. I Sandefjord er en annen midtstopper fra Bergen ferdig med sitt oppdrag i en klubb.

Sandefjord rykket ned fra eliteserien, og Yaw Ihle Amankwah får ikke ny kontrakt. 27-åringen har hatt en trøblete sesong, med mange skader. I sommer røk han korsbåndet, og det ble bare fem kamper fra start for nedrykkslaget denne sesongen.

Amankwah har spilt for klubben siden 2012-sesongen, og er ikke helt ferdig med dem ennå.

Ikke snakket med noen

– Jeg har hatt et «smalt» fokus den siste tiden. Det handler om å komme meg tilbake fra skaden, forteller han til BA.

– Planen videre er faktisk å dra tilbake til Sandefjord etter juleferien, og fullføre rehabiliteringen der. Kanskje få meg noen fotballtreninger. Så får vi se, jeg vet at jeg er en god spiller når jeg er frisk. Jeg er ikke bekymret, legger Amankwah til.

I forrige uke ble Jakob Glesnes klar for Sarpsborg 08, og dermed har Åsane mistet en stopper før neste sesong. I forhold til hva de avsluttet 2015-sesongen med. Kevin Dure har vært skadet siden starten av sesongen, og kan bli en forsterkning fra egne rekker neste sesong.

Samtidig ønsker klubben større bredde i stallen neste sesong, og da kan det bli meget aktuelt med en ny stopper.

– Vi har ikke snakket med noen ennå. Det kommer vi til å begynne med denne uken. Vi er selvsagt klar over disse lokale spillernes kontraktsstatus, sier Åsanes Trond Bjørndal.

Artikkeltags